Türk Dünyası İzmir’de buluşuyor

Türk Dünyası İzmir’de buluşuyor
ÇEPNİ Dernekleri Federasyonu ve ERDEBİL Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür Araştırma ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Yörük Türkmen Toyu 21-24 Eylül tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirecek.

Türk Dünyası Cumhuriyet’in 100. Yılında İzmir’de buluşuyor. ÇEPNİ Dernekleri Federasyonu ve ERDEBİL Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür Araştırma ve Eğitim Vakfı, 21-24 Eylül tarihleri arasında İzmir Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Merkezi’nde Yörük Türkmen Toyu düzenleyecek.

Kurulacak çadırlar, yöresel lezzetler ve kültürel oyunlar yine Yörük Türkmen Toyu’nda olacak.

Milli birlik ve dayanışmanın ön planda tutulduğu etkinliğe hem yurt içinden hem de yurt dışından binlerce katılımcı katılacak.

İzmir Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Merkezi’nde Yörük Türkmen Toyu'na tüm vatandaşlar davet edildi. Etkinliğe dair yayımlanan mesajda “Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Gagauzya gibi Türk Cumhuriyetlerinden üst düzey katılımın sağlanacağı etkinlikte tüm Türk Türkiye’deki Yörük Türkmen Konfedersyon dernek başkanları da iştirak edecek. Kurultayda her yörenin kendi tarihini anlatacağı tarihçi, yazar ve akademisyenler paneller düzenleyecek. Her yörenin halk dansları, sanatçıları, şairleri de kendi kültürlerinden örnekler sunacak. Türklerin birbiriyle kaynaşacağı büyük Türk Dünyası buluşması öncesinde siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Tüm halkımız davetlidir” ifadeleri kullanıldı.

whatsapp-image-2023-09-17-at-16-12-48.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.