Tunceli'de teröristlere ait silah ve çeşitli malzemeler ele geçirildi

Tunceli'de teröristlere ait silah ve çeşitli malzemeler ele geçirildi
Tunceli'nin Hozat ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, teröristlere ait silah ve mühimmatın ele geçirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Bölge Müdürlüğü ekiplerinin koordineli operasyonuyla Hozat ilçesinin Aliboğazı bölgesinde "Şehit Savcı Murat Uzun Operasyonu" gerçekleştirildi. Bu operasyon kapsamında arama tarama faaliyetleri başlatan güvenlik güçleri, dağlık alanda teröristlerce kullanıldığı belirlenen mağara, silah deposu ve 4 sığınak tespit etti.

Yapılan detaylı aramalarda ise 2 adet MG-3 makineli tüfek, LMGK makineli tüfek, G-3 piyade tüfeği, M23 model ateşleme düzeneği, bomba atar mühimmatı ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Bu ele geçirilen silah ve mühimmatlar, terör örgütlerine yönelik mücadelenin önemli bir parçası olarak değerlendirildi.

Güvenlik güçleri, operasyon sonrasında delil niteliğindeki malzemelere el koydu ve teröristlerin kullandığı mağara, silah deposu ve sığınakları kullanılamaz hale getirdi. Bu adım, terör örgütlerinin bölgedeki faaliyetlerinin engellenmesi ve halkın güvenliğinin sağlanması açısından büyük bir önem taşıdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.