Tunceli'de 31 ayrı bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

Tunceli'de 31 ayrı bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
Tunceli'de terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle 31 ayrı bölgenin 15 Mayıs'a kadar "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

Tunceli'de 31 ayrı bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

Tunceli'de terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle 31 ayrı bölgenin 15 Mayıs'a kadar "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Tunceli'de teröristlerin bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla devam edildiği belirtildi.

Bu kapsamda kentteki bazı alanların "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği duyurulan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan Tunceli merkez, Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçe sınırları içerisindeki 31 ayrı bölge 1 ila 15 Mayıs tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir."

Açıklamada, halkın can ve mal güvenli için özel güvenlik bölgelerine mülkü amir izni olmadan girişlerinin yasaklandığı kaydedildi.

Tunceli-Pülümür karayolu tır ve kamyon geçişine kapatıldı

Öte yandan, Tunceli Valiliğinden, kentte vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, son zamanlarda artan terör olaylarının önlenebilmesi ve kent genelinde tesis edilmiş huzur, güven ortamı ile vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması amacıyla emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı belirtildi.

Bu kapsamda, Tunceli-Pülümür karayolunda araç geçişlerinde düzenleme yapıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Tunceli-Pülümür karayolu, güzergah üzerindeki meskun mahallere malzeme taşıyan çekici, tır ve kamyonlar hariç, tüm çekici, tır ve kamyonların geçişine 1 Mayıs günü, saat 00.01'den itibaren iki yönlü olarak kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın ikinci bir açıklamaya kadar alternatif yol güzergahlarını kullanmaları önemle duyurulur."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.