Trump AB yetkilileri ile görüşecek

Trump AB yetkilileri ile görüşecek
NATO devlet ve hükümet başkanları zirvesine katılacak olan ABD Başkanı Trump, AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Juncker ile görüşecek

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 25 Mayıs'ta düzenlenecek NATO devlet ve hükümet başkanları zirvesine katılacak olan ABD Başkanı Donald Trump'ın, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşeceği bildirildi.

AB Konseyi sözcüsü Preben Aamann, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Trump'ın 25 Mayıs'ta Juncker ve Tusk ile görüşeceğini teyit etti.

Trump'ın Avrupa'ya ilk ziyaretinde geçen sene seçim kampanyası döneminde eleştirdiği AB yetkilileriyle görüşme kararı alması dikkati çekti. İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını "akıllı bir davranış" olarak nitelendiren Trump, "AB, Almanya için bir araçtır." ifadesini kullanmıştı.

AB Konseyi Başkanı Tusk da, "Trump, AB için varoluşsal bir tehdittir." demişti.

AB Komisyonu Başkanı Juncker'in, Trump'ın "Brexit"i desteklemesini yanlış bulduğunu, ABD Başkanı'nın "daha fazla ülkeye AB'den ayrılma" çağrısına devam etmesi durumunda kendisinin de "Ohio'nun bağımsızlığını teşvik edeceğini" açıklaması geniş yankı bulmuştu.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.