Trafikte yasaklanacağı tarih belli oldu Bir devrin sonu

Trafikte yasaklanacağı tarih belli oldu Bir devrin sonu
Avrupa'da benzinli ve dizel araç satışlarının10 yıl içinde yasaklanması bekleniyor. Tüm Avrupa ülkelerinde uygulanacak yasak 2035 yılı itibariyle uygulanmaya başlayacak.

Avrupa Birliği, dünya ikliminde yaşanan krizi nedeniyle 2035 yılına kadar benzinli ve dizel araçların satışını yasaklamaya hazırlanıyor. Avrupa Halk Partisi ise elinden geldiğince içten yanmalı motorların Avrupa’da satışının yasaklanmasını erteletmeye çalışıyor.

Tüm dünyayı kaçınılmaz bir sona sürükleyen iklim krizinin önüne geçmek için devreye alınacak kararların başında benzinli ve dizel araçların üretimini durdurmak bulunuyor.

Karbon emisyonlarını sıfıra indirme planı bütününde Avrupa Birliği (AB), 2035'e kadar Avrupa kıtasında motorlu araçların satışını sona erdirme planına önceki yıllarda onay vermişti.

Avrupa ülkelerinden Almanya ve İtalya'nın isteğiyle, AB ayrıca sentetik yakıtlar veya plug-in hibritler gibi alternatif teknolojilerin kullanımını kabul etmişti. Günümüzde ise elektrikli otomobillerin üretimi ve satışı her geçen gün artıyor.

İÇTEN YANMALI MOTORLARA GELECEK YASAK ERTELENSİN TALEBİ

Elektrikli araçlara verilen teşviklerin azalması, şarj ağlarının eksikliği ve üretim maliyetlerinin artması gibi nedenlerle siparişlerde yavaşlamalar yaşanıyor. Alman otomobil üreticisi Porsche’nin yeni elektrikli SUV'u Macan’ın tanıtım töreninde konuşan markanın CFO’su Lutz Meschke ise Avrupa’nın 2035 yılındaki kararının ertelenebileceğini söyledi.

AVRUPA HALK PARTİSİ'NDEN YASAK KARARINA ONAY YOK

Ancak Avrupa'nın en büyük siyasi partilerinden biri olan Avrupa Halk Partisi (EPP), Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce seçim manifestosu olarak içten yanmalı motorların satışının yasaklanması kararını reddettiklerini açıkladılar.

İddialara göre parti yönetimi, içten yanmalı motorların Avrupa’da satışının yasaklanmasının ertelenmesini talep ediyor. Parti yönetiminden yapılan duyurularda içten yanmalı motorların yasaklanması gibi bir politikayı reddettikleri tekrarlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.