'Trafikte bunu yapan yandı' Yüklü cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz

'Trafikte bunu yapan yandı' Yüklü cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz
Trafik cezalarında 2024 yılı itibariyle yüklü miktarda artışlar bekleniyor.

Trafikte kurallara uymayan vatandaşlar için 2024 yılında yapılacak olan yeni düzenlemelerle birçok başlıkta ceza artışı bekleniyor.

Hız sınırı aşımı, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri kullanmama ve alkollü araç kullanma gibi ihlallerde sürücülere rekor cezalar getiriyor. Cezalardaki artışın amacı ise, trafik kurallarına daha sıkı bir şekilde uymayı teşvik etmek.

cfc63c77-big.jpgÖzellikle hız sınırlarını aşan, kırmızı ışıkta geçen, emniyet kemeri takmayan ve alkollü araç kullanımı gibi ciddi ihlallerde bulunan sürücülerin karşılaşacakları ceza miktarlarındaki bu artış, trafik güvenliği konusunda daha etkili bir caydırıcı faktör oluşturmayı hedefliyor.

2024 yılında yürürlüğe girecek olan bu cezai düzenlemeler, sürücülerin sorumlu ve bilinçli şekilde trafiğe katılmasını amaçlıyor.

trafik-cezalari-2021-ne-kadar-oldu-85018.jpgYapılacak yeni düzenlemelerle kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler, artık ceplerinden 951 Türk Lirası, hız sınırlarını yüzde 10 ila 30 arasında aşan sürücüler için de aynı miktarlık bir ceza öngörülüyor.

Dikkat çeken bir diğer husus ise hız sınırlarını yüzde 50'den fazla aşan sürücülerin karşılaşacakları ceza miktarı. Bu sürücüler, 4.064 Türk Lirası ceza ödemek durumunda kalacaklar. Alkollü araç kullanmanın cezası da aynı miktar olarak belirlendi. İlk kez tespit edilen alkollü sürücüler 4.064 Türk Lirası ceza ödeyecekler.

ekran-goruntusu-2023-12-04-095703.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.