Trafik sigortasında her şey sil baştan! Zam hesabı tamamen değişti

Trafik sigortasında her şey sil baştan! Zam hesabı tamamen değişti
Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren flaş adım geldi. Trafik sigortalarında yeni bir dönem resmen başladı. Prim artışlarının hesaplanma yöntemi değişti.

Trafik sigortalarında yeni bir döneme giriliyor ve prim artışlarının hesaplanma yöntemi değişiyor. Son 7 yıldır Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenen artışlar, artık farklı bir yaklaşımla ele alınacak.

TAVAN FİYATTAN SATILAMAYACAK

TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, daha önce Mayıs ayında trafik sigortası primlerinde önemli bir artış beklentisi olduğunu dile getirmişti ve beklenen oldu. Zam hesaplamaları artık tamamen yeni bir maliyet endeksine dayandırılacak ve poliçeler, belirlenen tavan fiyatın üzerinde satılamayacak. Bu değişikliklerle birlikte, artış oranları daha farklı hesaplanacak.

YÜZDE 5'ER ZAM YAPILDI

Ocak ve Şubat aylarında %10, Mart ve Nisan aylarında ise %5 zam oranları trafik sigortalarına yansıtılmıştı. Ancak Mayıs ayında uygulanacak zam oranı üst sınırı, yeni uygulamaya göre %3 olarak belirlendi. Bu yeni düzenlemede, maliyet endeksi, kazaların hasar ödemeleri ile mevcut asgari ücret düzeyine göre belirleniyor. Dolayısıyla, en fazla asgari ücret artışının etkisiyle orantılı bir zam oranı ortaya çıkıyor.

Şu an için temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması durumunda, trafik sigortası fiyatlarının da büyük ölçüde artmayacağı anlamına geliyor. Ancak sigorta şirketleri, maliyetlerinin daha yüksek olduğunu iddia ederek, zam miktarının artırılmasını talep ediyorlar. Bu talepler, sigorta primlerinin gelecekte daha fazla yükselebileceği ihtimalini gündeme getiriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.