Trafiğe böyle çıkan yandı 'Aracında bulunduranlara ceza yağdı'

Trafiğe böyle çıkan yandı 'Aracında bulunduranlara ceza yağdı'
Araçlar denetime girdi. 81 ilde başlayan operasyon, sürücüleri panikletti. Ancak aracında yasaklı o detayı bulundurmayanların korkmasına gerek yok.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarıyla, Türkiye genelinde denetimlerin başladığı öğrenildi. Yasak olan çakar lamba kullanımına devam eden ya da emniyet şeridi ihlalinde bulunan sürücülere para cezası yağdı. Konuyla ilgili detaylar Bakan Yerlikaya tarafından verildi.

trafikko.jpg

TOPLAM 5 MİLYON 196 BİN TL PARA CEZASI

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla operasyonların detayından bahsetti. Aracında ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları kullanan kişilerin tespit edildiğini ve toplamda 807 sürücüye 5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandığını açıkladı.

İnsan sağlığı ve suçlarla mücadele kapsamında, bu tür cihazların trafikte sadece görevi sırasında ambulans, itfaiye ve polis ekipleri tarafından bulundurulması gerektiğine vurgu yapıldı.

ÇAKAR LAMBALAR SÖKTÜRÜLDÜ

Türkiye genelinde 1-26 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılan, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde gerçekleşen denetimlere 807 sürücü takıldı. Bu sürücülerin araçlarına takıldığı tespit edilen ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları yani çakar lambalar söktürüldü. Bakan Yerlikaya, çakar lamba kullanan ya da emniyet şeridini ihlal eden araç kullanıcılarına karşı denetimlerin süreceğini de ifadelerine ekledi.

tweeet.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.