Trabzonspor transferde nokta atışı yapacak

Trabzonspor transferde nokta atışı yapacak
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ağaoğlu, kadrolarına 3 genç oyuncu ve doğrudan takıma katkı sağlayacak 4-5 nokta transfer yapacaklarını söyledi.

Trabzonspor transferde nokta atışı yapacak

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"İhtiyacımız olan mevkiler var, o mevkilere doğrudan katkı yapacak oyuncularla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca uzun zamandır takip ettiğimiz ve kadromuza dahil etmek istediğimiz genç oyuncular vardı. Bunlar 6-7 genç oyuncuydu, şu ana kadar 4'ünü kadromuza katarak transferlerini gerçekleştirdik. 2-3 hafta içerisinde 2 ya da 3 genç oyuncu daha ve kadroya direkt katkıda bulunabilecek 4-5 nokta transfer gerçekleştireceğiz. İnşallah hazırlık kampı başlangıcında tüm oyuncularımızı kadroya katarak, transfer sezonunu kapatmış olacağız. Tabii ki hazırlık kampı devam ederken ihtiyaç olduğu ve bütçemiz de el verdiği takdirde belki 1 oyuncu daha transfer edebiliriz. Stoper, orta saha ve forvet. Öncelikli 4'lü. İleride ihtiyaç duyulursa ki ben genç oyuncularımızın o açığı kapatacağına inanıyorum açık olarak bir oyuncu transfer edebiliriz ama açık konusu şimdilik açık. "

Ağaoğlu, "Genç oyuncular Halil Dervişoğlu ve Ahmet Cambaz'ı da transfer edeceğiniz yönündeki haberler doğru mu?" sorusuna ise, "Prensip olarak isim vermiyoruz, isim verdiğimiz zaman olay farklı noktalara gidiyor. Transfer gerçekleştiği, KAP bildirisini yaptığımız zaman tüm kamuoyuna açıklanmış olacak." yanıtını verdi.

AĞAOĞLU'NDAN ALTINORDU KULÜBÜNÜN TEPKİSİNE YANIT

"Genç oyuncularla alakalı Trabzonspor Kulübünün politikası ülke kamuoyunun malumu. Bir taraftan sportif anlamda zirve mücadelesi devam ederken diğer taraftan zirve mücadelesinin sürdürülebilir olabilmesi için altyapıya ve gençlere yatırım olmazsa olmaz." sözlerini kullanan Trabzonspor Kulübü Başkanı şöyle konuştu:

"Gençlere şans ve sorumluluk verdiğiniz zaman neler başarabileceklerini bu sene tüm ülkeye açık ve net bir şekilde gösterdik. Karşılığını da aldık. Oyuncularımız Trabzonspor adına beklentileri karşılayabilecek hatta kulübün ekonomisini kurtarabilecek yatırımlar ve oyuncular olarak ülke gündeminde yer aldılar. Ayrıca gençlerin verdiği mücadele tüm ülkede beğeni ve sempatiyle karşılandı. 17 yaşındaki kalecimiz Arda, Türk Telekom Arena'da 52 bin seyirci önüne çıktı. O maçta belki 3 puan kaybettik ama tüm Türkiye neredeyse 3 ay 17 yaşındaki bir kaleciyi konuştu. Oyuncularımız, Trabzonspor'un ülke futbolunda düşüş gösteren sempatisinin irtifa kazanmasına sebep oldu. Atakan, Salih, Yusuf Sarı ve Fıratcan ve aynı şekilde 3 tane daha uzun zamandır izlediğimiz genç oyuncular var. İnşallah onların da transferini gerçekleştirdiğimiz zaman işin o tarafını kapatmış olacağız. Bu oyuncuları almak da o kadar kolay değil. İnsanlar sakın şöyle düşünmesinler, genç oyuncuya Trabzonspor teklif yapıyor, onlar da atlıyor geliyor. Yok öyle bir şey bugün 4 oyuncuya da sorarsanız verecekleri cevap şu, 'Gençlere yatırım yapan, şans tanıyan, A kadrosunda yer verebilecek cesareti gösterebilen bir takımda futbol oynayabileceğimize, kendimizi gösterebileceğimize ve bu takdirde o formayı sırtımıza geçirebileceğimize inandığımız için Trabzonspor'a geliyoruz' diyorlar. Bu da şu an ülkedeki Trabzonspor gerçeği. Yetenekli, çok çalışan, dürüst ve ahlaklı her genç sporcuya Trabzonspor Kulübünün kapısı açık. Ailelerin de Trabzonspor'a bakış açısı bu. Bu 4 oyuncu Türkiye'de kendilerini gösterebilecekleri en doğru kulübü tercih etti."

Ahmet Ağaoğlu, Altınordu altyapısından kadrolarına kattıkları Salih Kavrazlı ve Atakan Gündüz transferlerini "Etik dışı" olarak nitelendiren İzmir ekibinin tepkisiye ilgili olarak ise, "Onunla alakalı fazla bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü yapılan transfer yönetmeliklere, kurallara ve hukuka uygun. İşin etik boyutu konuşulacak olursa, etik boyutuyla ilgili benim de söyleyebileceğim pek çok şey vardır. Onun için işin o tarafına hiç girmeyelim. Eğer elinizde bu ve benzeri futbolcular varsa bununla alakalı olarak sorumluluklarınız da vardır. Futbolculara sadece size gelir sağlayan, sadece size gelir getiren varlıklar gözüyle bakarsanız, hayatınızda yapabileceğiniz en büyük yanlışı yapmış olursunuz. Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu'nda yaptığımız birkaç söz var, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'e sadece milyon avroluk oyuncular gözüyle baktığımız zaman hayatımızın hatasını yapmış oluruz. Her şey para değil ve parayı düşünerek oyuncular üzerinden bir takım tasarruflarda bulunmak bir spor yöneticisinin yapacağı en büyük yanlışlardan birisidir." sözlerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.