Toyota'dan devrim gibi hamle 'Şakaydı gerçek oldu'

Toyota'dan devrim gibi hamle 'Şakaydı gerçek oldu'
Toyota otomotiv sektöründe büyük etki yaratacak yeni projesi için harekete geçti.

Japon otomotiv devi Toyota, fosil yakıtların giderek tükenmekte olduğu gerçeğiyle yüzleşerek, elektrikli araçlardan farklı bir yaklaşıma geçiyor. Diğer otomobil markalarının aksine, Toyota, hidrojen teknolojisinin sınırlarını zorlayan bir motor türü geliştirerek dikkatleri üzerine çekiyor.

Toyota'nın açıklamasına göre, şirketin gelecekteki stratejisi, suyu yakıt olarak kullanmaya odaklanan hidrojen teknolojisine yönelik. Yeni hidrojenle çalışan motoru, daha uzun menziller, daha etkili yakıt ikmali süreleri sağlayacak ve sadece su salarak otomobil endüstrisinde çığır açacak.

widescreen.jpg

TAM BİR ÇEVRE DOSTU

Bu teknoloji, karbon nötrlüğü hedeflerine ulaşmada umut vaat eden bir seçenek olarak öne çıkıyor, aynı zamanda çevre dostu bir alternatif sunuyor. Otomobil üreticileri, çevresel etkileri azaltmak ve enerji sürdürülebilirliğini artırmak amacıyla güneş, elektrik ve hidrojen enerjili araçlar üretiyorlar. Bu bağlamda, hidrojen yakıt ikmali istasyonları da bütçe dostu bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Toyota'nın, Yamaha Motor işbirliğiyle geliştirdiği hidrojen yakıtlı V-8 motor, 455 beygir gücü ve 398 tork üretiyor.

1666830555-8-celes-club-p-mashina-taiota-vkontakte-8.jpg

SADECE SU OLARAK ÇALIŞIYOR

Sadece su salarak çalışan bu motorlar, sadece 5 kg hidrojenle 485 km'ye kadar yol katedebiliyor. Hidrojen yanmalı motorun daha hızlı yakıt bitim süreleri ve sınırlı malzeme kullanımı, elektrikli araçlara umut verici bir alternatif sunuyor.

Toyota'nın 2025'e kadar 200 bin yakıt hücresiyle çalışan aracı piyasaya sürme hedefiyle, bu teknolojinin yaygınlaşması ve kullanıcılarla buluşması planlanıyor. Japon otomotiv devi, sürdürülebilirlik ve yenilik konusundaki çabalarıyla otomotiv endüstrisinde çığır açmaya devam ediyor.

toyota-bir-veri-ihlali-daha.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.