Tokat’ta kar yoksa kabak var

Tokat’ta kar yoksa kabak var
Tokat Gönüllü Turizm Elçileri, Kabak Adam Etkinliğiyle İklim Değişikliğine Dikkat Çekti

Tokat'ta sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenleyen Tokat Gönüllü Turizm Elçileri platformu, kentin önemli pazarlarından biri olan sebze pazarında ilginç bir etkinliğe imza attı. Küresel iklim değişikliği konusunda dikkat çekmek amacıyla üyeler, kardan adam yerine sebzelerden yapılan "Kabak Adam"la pazar ziyaretçilerini selamladı.

Bu kış Tokat kent merkezine beklenen kar yağışının gerçekleşmemesi üzerine harekete geçen Gönüllü Turizm Elçileri, iklim krizine dikkat çekmek için yaratıcı bir etkinlik düzenledi. Meyve sebze halinde gerçekleşen etkinlikte, Tokat'ta yetişen bal kabakları kardan adam figürlerine dönüştürüldü ve üzerlerine de özel şiirler yazıldı.

Pazar ziyaretçileri, bal kabaklarından yapılan ve kardan adam figürünü temsil eden eserlere büyük ilgi gösterdi. Özellikle çocuklar, Kabak Adam'ı görünce büyük bir sevinçle onun yanına koştu ve kucakladı. Bazıları ise lahana ile yapılan kartopuyla eğlenceli vakitler geçirdi.

Tokat Gönüllü Turizm Elçileri Platform Başkanı Fatma Esin Tuna, etkinlik hakkında şunları söyledi: "Bu sene beklenen kar yağışının olmaması, özellikle çocuklarımızı üzdü. Ancak bu üzüntünün ötesinde, küresel iklim değişikliği gibi somut sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu da görmeliyiz. Kuruyan göller, azalan su kaynakları ve diğer olumsuz etkiler bunun birer göstergesi. Biz de bu etkinlikle insanları iklim değişikliği konusunda bilinçlendirmek istedik."

Tuna, sözlerine şöyle devam etti: "Suyumuzu, doğal kaynaklarımızı daha bilinçli ve verimli kullanmalıyız. Gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakabilmek için harekete geçmeliyiz. Kabak Adam etkinliğimiz, bu konuda bir farkındalık yaratmak ve insanların üzerinde düşünmelerini sağlamak için bir adım."

Tokat Gönüllü Turizm Elçileri, iklim değişikliği gibi önemli bir konuya dikkat çekmek adına yaptıkları etkinlikle hem şehir sakinlerine hem de pazar ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşattı.

aw153202-01.jpg

aw153202-02.jpg

aw153202-05.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.