TOGG işçilerinin grevi sonuçlandı

TOGG işçilerinin grevi sonuçlandı
TOGG'un Gemlik fabrikasında çalışan işçiler 2 aydır maaşlarını alamadıklarını söyleyerek iş bırakma eylemine başlamışlardı. Eylem neticeye kavuştu.

Bursa'nın Gemlik ilçesine inşa edilen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (Togg), fabrika şantiyesinde çalışan taşeron firma işçileri 2 aydır maaş alamadıkları nedeniyle başladıkları eylem sonuç verdi.

Firmanın yüklenici taşeronu Anel Elektrik ve Sinay Enerji bünyesinde görev alan işçiler geçtiğimiz gün haklarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemine çıkmıştı.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran eylem işçilerin haklarını almasıyla sonuçlandı.

"GREVİMİZ KAZANIMLA SONUÇLANDI"

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendika (İYİ-SEN) Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, sürece ilişkin Cumhuriyet'e değerlendirmelerde bulundu.

Kırlangıç, fabrikada yaklaşık 1.5 yıldır çalışan işçilere geçen günlerde işten çıkış bildirimi geldiğini ve ücretlerinin ödenmediğini dile getirdi.

İşçilerin ücret alamayınca greve çıktığını söyleyen Kırlangıç, grevin kazanımla sonuçlandığını, işçilerin ücretlerinin hesaplarına yatırıldığını belirtti.

Kırlangıç, “İnşaat işçileri yüz yıllık Cumhuriyet tarihinde en örgütsüz iş koluydu. Bizler de son 6-7 yıldır şantiyelerde örgütlenerek mücadeleyi büyütmeye çalışıyoruz. İnşaat işçileri her gün binlerce sorunlarla karşılaşıyor. Örgütlü olduğumuz şantiyelerde sorunları bir nebze de olsa çözüyoruz. TOGG şantiyesindeki bu grevimiz de kazanımla sonuçlandı. Bu eylem de emekten gelen gücümüzü kullanarak, kamuoyuna yansıttığımız eylemlerden bir tanesi” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.