Tipiden kaçan ekipler askeri üsse sığındı

Tipiden kaçan ekipler askeri üsse sığındı
Şırnak'ta tipinin şiddetinden kaçmaya çalışan ekiplerin çözümü askeri üsse sığınmak oldu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kar kaplı yolları açma çalışmalarını sürdüren ekipler, tipinin şiddeti nedeniyle çözümü askeri üsse sığınmakta buldu.

İlçede günlerdir etkili olan kar yağış sonrası ekipler yolları açmak için gece gündüz çalışan ekipler zor anlar yaşıyor. Kar kalınlığının yer yer 2 metreye kadar çıktığı Tuzluca ve Kerkül köylerinde yol açma çalışmaları sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Tipi ve rüzgar nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra inmesiyle yol kat edemeyen ekipler, çözümü askeri üsse sığınarak buldu. Beytüşşebap Kaymakamlığına bağlı ilçe özel idare personelleri kepçe, loder ve greyderlerle kapalı olan köy yollarını açmaya devam ediyor.

Kepçe operatörü Şehmus Cin, yolları açmak için gece-gündüz çalıştıklarını belirterek, yol açma çalışmalarına devam ettiklerine ve vardiyalı şekilde köy yollarını açmaya çalıştıklarını söyledi. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 2 metreyi bulunduğu noktalarda şimdiye kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarının altını çizen Cin, "Yollarımızı açtık şimdi ilçe merkezine döneceğiz. Kar ve tipiye yakalandık. Araçlarımızı çekip askeri üs bölgeye gittik. Orada Mehmetçiğimiz bizlere çok sahip çıktı. Allah razı olsun'' ifadelerini korkuttu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.