Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı! Konut ve araç satışında flaş gelişme

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı! Konut ve araç satışında flaş gelişme
Ticaret Bakanlığı’nın gayrimenkul ve ikinci el araçlar için hayata geçirdiği düzenleme ile birlikte sektörde en çok bilinen üç ilan sitesindeki satılık konut ve araç sayısı ciddi oranda azaldı. İşte haberin detayları…

Gayrimenkul ve ikinci el araç satışlarında sahte ilanlarla dolandırıcılığı ve spekülatif fiyat artışlarını engellemek için Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenleme 1 Kasım’da hayata geçmişti.

Düzenlemenin ardından sektörün en bilindik internet sitelerindeki ‘satılık konut’ kategorisindeki gözle görülür bir düşüş yaşandı. Yine aynı sitelerdeki ‘ Kiralık konut’ kategorisinde ise çok daha fazla değişiklik gözlemlendi.

Düzenlemenin uygulamaya girdiği tarihten bu yana İlan sayısı üzerinden yapılan incelemeler neticesinde, 2 Kasım akşamı 571 bin 461 olan satılık konut ilan sayısı 3 Kasım akşamı 567 bin 822’ye düştü. 4 Kasım akşamı ise bu sayı 564 bin 280’e geriledi.

Sektör temsilcileri düzenleme ve denetimlerle yanıltıcı ilanların sona ereceğini, dolandırıcılıkların önüne geçileceğini dile getirirken, sahte ilanların sosyal medya platformlarına kayabileceği uyarısında bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.