Tesla'da hayati kriz! Binlerce araca soruşturma başlatıldı!

Tesla'da hayati kriz! Binlerce araca soruşturma başlatıldı!
Otomotiv devi Tesla, hayati bir krizle gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Tesla yeni bir soruşturmayla gündemde yer aldı. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), direksiyon kontrolü ve hidrolik direksiyon kaybı raporlarından dolayı binlerce yeni Tesla aracıyla ilgili soruşturma başlattı. İşte soruşturmanın detaylar!

HAYATİ TEHLİKE ORTAYA ÇIKTI

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), otomobil üreticisi Tesla’yı birçok kez mercek altına aldı. Bunlardan biri de geçtiğimiz gün gerçekleşen direksiyon sorunu oldu. NHTSA, Tesla araçlarında direksiyon kontrolü ve hidrolik direksiyon kaybı olduğunu iddia eden birçok şikayet aldığını ifade etti.

Şikayetler arasındaki beş kişi aracı yönlendiremediğini iddia etti, geri kalan kişiler ise meydana gelen güç kaybının direksiyon kontrolünde zorluk yaşattığını belirtti. Tüm bu sorunlar özellikle trafikte birçok olumsuz sonuca yol açabiliyor.

Söz konusu iddialar ise Tesla’nın Model 3 ve Model Y araçlarında meydana geldi. Gelen şikayetlerin ardından Virginia’daki bir sürücü, Tesla Performance Model 3’ün 15 Haziran’daki teslimatından iki hafta sonra sorunların başladığını belirtti. İfadesinde de şu sözleri kullandı:

“Bugün sürüş sırasında ve sola dönüş yaparken direksiyon simidi kilitlendi ve direksiyon desteğinin devre dışı olduğunu belirten hata kodunu gösterdi. Araç direksiyonu kilitleniyor ve inip tekrar bindiğinizde araba kodu kayboluyor. “

Bu şikayetlerin ardından müfettişler sorunun ne sıklıkla meydana geldiğini ve üretim süreçlerinin sorundaki payını inceleyecek. Ayrıca soruşturma, NHTSA’nın son üç yılda Tesla araçları hakkında başlattığı beşinci soruşturma oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.