Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

Yazar

Teravih mitingi Konstantinapol'ü kurtarır mı?

İstanbul'da oyların çalındığına dair hiçbir şey ispat edemediklerinden ve YSK da 'oylar çalındı' dememesine rağmen ısrarla 'oylar çalındı' propagandası yapmanın tutmadığını gördüklerinden olsa gerek, şimdilerde AKP cenahı, Ekrem İmamoğlu'nun sözde Yunan kimliğine sarıldı! Malum, bu iddialarındaki tek gerekçeleri ise İmamoğlu'nun Trabzonlu olması.

Önce AKP'li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini belirterek, büyük oyuna(!) işaret etmişti. Sonra AKP Sinop eski milletvekili ve İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla devam ettiler, Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonluları Yunan'a benzetmeye! AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın da dikkatini çekmiş olacak ki bu taktik, Yenikapı'daki Enderun teravihi sonrasında, "Burası İstanbul, bir diğer adıyla İslambol. Burası Konstantinapol değil ama burayı böyle görmek isteyenler var. Böyle görmek isteyenlere karşı 22 günümüz var. 22 gün sonra burasının nereden nereye geldiğini tam manasıyla ortaya koymak için gece demeden, gündüz demeden tüm kardeşlerimize ulaşmamız lazım." dedi.

 Enderun Teravihi demişken, İslam'ın nasıl propaganda aracı haline dönüştürüldüğünün en güzel örneğini teşkil ediyor. Nedir namaz? Bir Müslümanın kulluk vazifesi, Allah'a ulaşma muradı taşıyan bir ibadet değil mi? Yenikapı'daki teravih etkinliği ise, dini gerekçelerle değil, Allah'ın rızasını kazanmak için değil, dünyevi bir hırsa ulaşmak için gerçekleştirildi. Öyle ki zat-ı alileri Yenikapı'da önce Kur'an okurken görüntü verdi, ardından yaptığı konuşmada sırf kendi partisinden değiller diye, sırf dünyevi iktidar için, muhalefeti, partili, partisiz Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen Müslümanları, her şeyden evvel temiz insanları, İstanbul'u Konstantinapol yapmak istemekle itham etti.

Ne millî, ne de dini bir etkinlik gerçekleştirildi Yenikapı'da! Resmen İslam kullanılarak, AKP propagandası yapıldı. Peki, İslam dini AKP tarafından ya da herhangi bir siyasi grup istismar etsin diye mi indi? Yenikapı'da 300 bin kişinin teravih namazı kılmasıyla, İstanbul'un fethi kutlanmaz! Kutlanamaz! Fatih Sultan Mehmet Han, akıl ve bilimi kullanarak İstanbul'u fethetti. Enderun teravihi kılarak İstanbul'un fethini kutladığını sananlar ise, NASA'nın Yeryüzü Görüntüleme Sistemi ile uzaydan da görülebildi. Erdoğan'ın Yenikapı'da teravih sonrası yaptığı konuşma sayesinde, o kadar insanın teravih namazı için değil, teravih mitingi için bir araya getirildiğini de ortalama zekâya sahip herkes anlamıştır sanırım.

İmamoğlu'nun ve onu destekleyenlerin Bizanslı olarak itham ve imha edilmesine elbette şaşırmadık. Erdoğan'ın daimi çizgisine gayet uygun oldu bu söylem. Ama şu soruyu da sormamız gerekmiyor mu; bu ülkede İstanbul'u tekrar Konstantinapol olarak görmek istese, kim ister? Mesela, Vakıflar Yasası'nı Fener Rum Patrikhanesi'nin devletleşmesinin önünü açacak şekilde değiştirenler ister, değil mi? Ege'de 18 adamızı tek kurşun atmadan Yunan'a terk eden iktidar istemez mi? Patrikhane'nin ekümenikliğini fiilen ilan etmesine ses çıkarmayanlar, İstanbul'un Konstantinapol olmasına ses çıkarır mı? Açılım zamanlarında kendi memleketi olan Rize'nin Güneysu ilçesi için, "Benim burada yaşayan vatandaşım yeri geldiği zaman Güneysu yeri geldiği zaman Potomya der" diyerek, kendi memleketini yeri geldiğinde Potomya olarak görmek isteyen biri, kiminle daha çok ortak paydaya sahiptir? Konstantinapol'ü İslambol ya da İstanbul yapanlarla mı yoksa İstanbul'u Konstantinapol olarak görmek isteyenlerle mi? Kaderin garip bir cilvesi midir bilinmez; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken Kayseri'de yaptığı bir konuşmada, "Türkiye Türklerin değil, Türkiye'de yaşayanlarındır" diyen zat-ı alileri, şimdilerde muhalefetin İstanbul'u Konstantinapol olarak görmek istediğini söylüyor!

Herkes bilsin; Gazi Paşa'nın Yunan'ı İzmir'den denize dökerek kurduğu Cumhuriyet ile kavgalı olanların İslamcı olması, onların yedi düvel ile menzillerinin farklı olduğunu göstermez. PKK talebiyle kamu kurumlarının tabelalarından T.C. ibarelerini kaldıranlar onlar ama İstanbul'u Konstantinapol yapacak olan ise kaldırdıkları T.C. ibaresini Büyükşehir Belediyesi'nin tabelasına geri getiren Ekrem İmamoğlu, öyle mi? Teröristbaşı Öcalan'ı kaybettikleri İstanbul'u yeniden kazanmak için mektuplarla devreye sokan onlar ama İstanbul'u Konstantinapol yapmayacak olan da onlar, öyle mi? Yoksa Öcalan yerli ve millî terörist mi oldu?   

İzmir Belediyesi mesela... Yıllardır CHP'de. Smirna olmadı adı. Ya Eskişehir? İstiklal Harbi'nde Yunan işgaline uğramıştı. Yine yıllardır CHP'li bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor. Yunan askeri falan çıktı mı Eskişehir'e? Kuvay-ı Millîye şehri Aydın'da da belediye CHP'de. Kuvay-ı Millîyeciler CHP'li belediye yüzünden yine dağlara çıktı mı? Sahi, siz değil misiniz "Keşke Yunan kazansaydı" diyen malum merhumu üstat belleyen? Madem İmamoğlu, Yunan ve tekrar kazanırsa İstanbul'u Konstantinapol yapacak, bırakın da yapsın! Destek vereceğinize köstek oluyorsunuz. Yunan kazansaydı, İstanbul tekrar Konstantinapol olmayacak mıydı? Bırakın, kazansın İmamoğlu da, üstadınızın ruhu şad olsun! Biraz vefa...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları