TEOG sonuçları açıklandı

TEOG sonuçları açıklandı
İkinci dönem Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçları açıklandı. TEOG sonuçları e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden sorgulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem TEOG sınav sonuçları açıklandı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 8. sınıf öğrencilerine yönelik 26 ve 27 Nisan'da gerçekleştirilen ikinci dönem merkezi ortak sınavları ile 20 ve 21 Mayıs'ta yapılan mazeret sınavlarının değerlendirme işlemleri tamamlanarak, sınav sonuçları "e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi"nden duyuruldu. 

İkinci dönem merkezi ortak sınavlarına 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katıldı. Sınav sonuçları, e-okul sistemine öğrencilerin ders yazılı notu olarak işlendi. 

Öğrenci ve veliler, sınav sonuçlarını "e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi" üzerinden öğrenebilecek.

TEOG'DA SON AŞAMA NASIL GEÇTİ

Play

Current Time0:00

/

Duration Time2:50

Progress: 0%

0:00

Fullscreen

00:00

Mute

TEOG'DA YANLIŞLAR DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört tür kitapçık verilecek, sınav süresi her ders için 40 dakika olacaktır.

Ortak sınavlara katılamayan ve yedek salonda sınava giren öğrencilerin bilgileri her ders içinayrı ayrı olmak üzere okul müdürlüğü tarafından sınav günü bitiminde e-Okul Sistemi’ne işlenecektir.

Geçerli mazereti olmadan ortak sınav/sınavlara katılmayan öğrencilerin, o derse ait sınavpuanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecek, e-Okul Sistemi’nde ortak sınav sonuç hanesinde (G)olarak gösterilecek ve ortalamaya dâhil edilecektir. Veli, öğrencisinin ortak sınava katılamama sebebini, sınavın tamamlandığı tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde okul yönetimineyazılı olarak bildirecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.