Tekirdağ kıyıları lodos fırtınasıyla kızıl yosunlarla kaplandı

Tekirdağ kıyıları lodos fırtınasıyla kızıl yosunlarla kaplandı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından, Marmara Denizi'nin Tekirdağ kıyılarında etkili olan lodos fırtınası, şehrin deniz kenarına kızıl yosunları sürükledi.

Lodosun şiddetiyle birlikte balıkçı tekneleri hızla limana çekilerek güvenli bir noktaya bağlandı. Büyük konteyner gemileri ve feribotlar da fırtınanın etkisini azaltması için Tekirdağ açıklarına demir atarak beklemeye geçti.

Kıyılara vuran kızıl yosunlar, deniz manzarasını kırmızıya boyadı. Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 3 gündür devam eden lodos fırtınası nedeniyle açıkta ve denizin dibinde bulunan kızıl yosunlar kıyılara vurdu. Bu doğal bir süreçtir ve mevsim şartlarına bağlı olarak zaman zaman yaşanır. Halkımızın endişe etmesine gerek yok, taze balık tüketmekte herhangi bir sakınca bulunmamaktadır" dedi.

Meteoroloji yetkilileri, lodosun etkisinin zamanla azalacağını ve deniz trafiğinin normale döneceğini belirtti. Ancak vatandaşların deniz kenarındaki dikkatli olmaları ve güvenlik önlemlerini almaları gerektiği uyarısında bulundu.

aw141044-01.jpg

aw141044-03.jpg

aw141044-04-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.