'Tek adamın kim olduğunu bu millet çok iyi biliyor'

'Tek adamın kim olduğunu bu millet çok iyi biliyor'
TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan, "Öyle bir sistem ki partinizin başına çöküyorsunuz kalıyorsunuz, sonra tek adamlıktan bahsediyorsunuz.Tek adamın kim olduğunu bu millet çok iyi biliyor." dedi.

'Tek adamın kim olduğunu bu millet çok iyi biliyor'

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Vali Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, TÜGVA İl Başkanı Ahmet Abdullah Sezen ve TÜGVA üyeleriyle kentteki bir restoranda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Buradan Adana Valiliğine geçen ve basına kapalı şekilde Vali Demirtaş ile görüşen Bilal Erdoğan, daha sonra dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana'daki toplu açılış törenine gelirken midibüsün devrilmesi sonucu yaralananlar arasındaki 3 kişiyi, tedavilerinin sürdüğü Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ve Konser Salonu'nda organize edilen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Anayasa" konulu konferansa da katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Denize dökeriz" açıklamasını eleştirdi.

"Niye emperyalistlerle kol kola 'hayır' kampanyası yapıyorsunuz?"

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi bu milleti denize dökmekten bahsedenler, 'emperyalizmle savaşıyoruz' kisvesi altında bu milleti denize dökmek isteyenler, o zaman siz niye Avrupa'da bu emperyalistlerle kol kola 'hayır' kampanyası yapıyorsunuz, bunun hesabını verin bakalım. Bakanımızı sınır dışı eden, konsolosumuzu nezarete alan, bütün uluslararası anlaşmalara, bütün diplomatik teamüllere aykırı şekilde bu aymazlıklara imza atan Hollanda'ya bakın, İsviçre'ye bakın, Almanya'ya bakın."

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında muhalefet edenlerin yalan ve yanlışlarla halkı kandırmaya çalıştığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu zihniyet milletine, milletinin değerlerine hep düşman olmuş, yabancı olmuş. Öyle bir sistem ki 7 seçim de kaybetseniz, 17 seçim de kaybetseniz partinizin başına çöküyorsunuz oraya kalıyorsunuz, ondan sonra tek adamlıktan bahsediyorsunuz. Yesinler senin tek adamlığını. Tek adamın kim olduğunu bu millet çok iyi biliyor. Bu ülkede bir İnönü diktatörlüğü yaşandı. Millet Menderes'le cevabını verdi. Bu ülkede bir Kenan Evren diktatörlüğü yaşandı, millet merhum Özal'la bunun cevabını verdi. Bu ülkede bir 28 Şubat diktası oluşturulmaya çalışıldı, millet onun cevabını Tayyip Erdoğan'la verdi. Millet diktatörlere bu ülkede prim vermez."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.