Tehlikeli madde taşımacılığında yetki belge sayıları güncellendi

Tehlikeli madde taşımacılığında yetki belge sayıları güncellendi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı ve sürücü eğitiminde yetki belgesi sayıları değişiyor.

Tehlikeli madde taşımacılığı ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve Tehlikeli Mal Taşımacılığı Sürücü Eğitimi Yönetmeliği'nde yer alan yetki belgesi sayılarını güncelledi.

6 Temmuz 2022 tarihli ve 31888 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile 7. maddeye eklenen yeni düzenleme, Türkiye genelinde yetki belgesi dağıtımını etkileyecek şekilde belirlenen kriterleri içermektedir.

YETKİ BELGESİ SAYILARI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDEDİR

  • Toplam nüfusu 400.000’in altında olan her ile 2 adet yetki belgesi verilecek.
  • Toplam nüfusu 400.000’den fazla olan illerde, ilk 400.000 nüfus için 2 adet ve her 400.000'lik nüfustan fazla olan her birim için ilave bir adet yetki belgesi verilecek.
  • Nüfusu azalan illerde, düzenlenmiş eğitim merkezlerinin faaliyetleri devam edecek. Ancak, bu illerde yetki belgesinin iptal edilmesi durumunda, illere göre en son yayımlanan yetki belgesi sayısına göre işlem yapılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.