Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Eray Sezgin

Eray Sezgin

KALE ARKASI

Tebrikler!

Lige verilen milli ara bitti, hafta sonu derbi var keyfimiz yerine geliyor derken Beşiktaş - Fenerbahçe derbisine ''deplasman yasağı'' gölge düşürdü. Maçın heyecanını yaşamak ve futbol konuşmak yerine, yine futbolumuzu futboldan alakasız şeylerle meşgul etmeyi başardılar. Öncelikle bu konudaki yıllardır süregelen başarılı tutumundan dolayı TFF''yi tebrik etmek istiyorum.

 Avrupa şampiyonası, şampiyonlar ligi ve Avrupa kupası gibi birçok organizasyona; gelin bu turnuvaları Türkiye''de yapalım diyerek başvurmuş bir ülke güvenlik sebebiyle kendi ligindeki maçlara taraftar yasağı getiriyor. Kendi ülkesindeki derbinin güvenliğini sağlayamayacak olan bir ülke nasıl olur da bu gibi büyük turnuvaların ve finallerin güvenliğini en iyi şekilde sağlayabileceğini düşündü?! diye sormadan edemiyor insan.

Avrupa Futbol Şampiyonası Türkiye''ye verilecek olsa ve UEFA''da; ''kendi liginizdeki maçlara güvenlik nedeniyle taraftar yasağı getirirken, böyle büyük bir turnuvanın güvenliğini nasıl sağlayacaksınız?'' diye sorsa yetkililerimiz buna nasıl bir cevap vermeyi düşünüyorlar acaba?

 Sadece konu bu da değil. Ülkemizde yaşanan bu gibi durumlar futbolumuzu ve futbolumuza yapılabilecek olan dış yatırımları da engelliyor. Her sezon değişen kurallar ve anlam verilemeyen bu gibi deplasman yasakları ülke futbolumuza olan güveni sarsıyor. Takımlarımız her sezon yana döne sponsor arayışları içinde. Buldukları sponsorlar ise eskiye oranla çok daha düşük rakamlara anlaşmalar yapıyor.

Türk futbolunun geldiği noktada görüyoruz ki, bu zamana kadar yapılan tutum ve davranışlar futbolumuzun hayrına olmamış. İşlerin yanlış gittiğini derinlemesine düşünmeden ve araştırma yapmadan sadece buradan anlayabilmek oldukça mümkün. Umut ediyorum ki Türk futbolu ve ülkemiz adına çok daha iyi günler göreceğimiz günler yakın.

Ve son olarak;

DEPLASMAN HAKTIR ENGELLENEMEZ!

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları