TBMM Başkanı Şentop'tan açıklamalar

TBMM Başkanı Şentop'tan açıklamalar
TBMM Başkanı Şentop, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmayacağı bir sistem hakkında açıklamalarda bulundu.

TBMM başkanı Şentop açıklamalarında iki adayında oylarının yakın olduğunu belirterek, seçimin fiilen ilk turda bittiği üzerine açıklamalarda bulundu. Şentop'un NTV kanalına verdiği röportajda birçok konuya değindi.

Anket şirketlerinin durumunun değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şentop, "Seçimin ikinci tura kalmayacağı bir sistem düşünülebilir. Seçim öncesi Kılıçdaroğlu kazanıyor, Muharrem İnce engelliyor gibi bir hava oluşturdular. Aynı anket şirketlerinin bir hafta öncesinde farklı sonuçlar paylaştıklarını gördük.Bu anket şirketlerinin durumunu da değerlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum. Yapay bir motivasyon oluşturdular, ortaya çıkan tablo Türkiye gerçekliğinin öyle olmadığını gösterdi" dedi.

Açıklamalarına devam eden Şentop, "Sinan Oğan'ın bu yönde bir karar vereceğini düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'na bu seçimde Sayın Erdoğan'a destek vermesi çağrısı yapıyorum. Erdoğan'a desteğini açıklayıp Türkiye'yi rahatlatabilir. Sinan Bey kıymetli bir akademisyen ve siyasette de bir duruşu olan bir arkadaşımız. Ben ikinci turun adayların ittifakı olarak değil de tabanların ittifakı olarak görüyorum. Sinan Bey'in fikirleriyle seçmenin fikrinin uyuştuğununu görüyoruz. Açıkladığı görüşün etkili olabileceğini düşünüyorum" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.