Taşerona kadroda son durum: 100 bin işçi kadroya alınacak mı?

Taşerona kadroda son durum: 100 bin işçi kadroya alınacak mı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan taşeron işçilerinin kadroya geçiş süreçleri ile belediye şirketlerinde çalışan işçilerin özlük haklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abdulkadir AYDOĞAN / KAMU SON HABER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşeron işçilerin kadroya alınması sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan’ın açıklamaları özellikle belediye şirketleri, geçici işçi programları (TYP) ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) gibi sektörlerde çalışan işçileri yakından ilgilendiriyor.

Bakan Işıkhan, taşeron işçilere yönelik önemli adımların atılacağını duyurmuş ve KİT bünyesinde görev yapan yaklaşık 800-900 bin taşeron işçisinin kadroya alındığını belirtmişti. Yaşanan gelişmelere rağmen çözüm bekleyen ve kadroya alınmayan 100 bin kişi bulunduğuna da dikkat çeken Bakan Işıkhan, bu kişilere yönelik yeni kadro süreçlerini başlatacaklarını açıklamıştı.

Bakan Işıkhan tarafından açıklanan yeni kadro sinyali, uzun süredir beklenen ve taşeron işçilerin haklarını koruma adına atılan önemli bir adım olarak görünüyor. Bakan Işıkhan, Meclis'in yeni döneminde bu konuda gerekli adımlarını atacaklarının altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.