Tarım Kredi'de fiyatlar uçuşa geçti: Seçim indirimi kısa sürdü

Tarım Kredi'de fiyatlar uçuşa geçti: Seçim indirimi kısa sürdü
1 yılda ürünlere yüzde 9 ile 114 lira zam yapan Tarım Kredi Kooperatifi 434 milyon lira zarar açıkladı.

Ekonomide kriz tüm sektörler üzerinde etkisini gösteriyor. Yüksek enflasyon nedeniyle gıda fiyatları normalin üzerine çıktı. En temel gıdayı bile almakta zorlanan vatandaşlar günlük alışverişlerle ayı tamamlamaya çalışıyor.

Vatandaşın uygun fiyatlarla alışveriş yapması planlanan Tarım Kredi Kooperatifleri'nde fiyatlar uçuşa geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla mağaza sayısını artıran Tarım Kredi Kooperatifleri, seçim sürecinde göstermelik indirimi vatandaşa zam olarak yansıttı.

TARIM KREDİ ZİNCİR MARKETLERLE YARIŞIYOR

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre, ucuz market olarak tasarlanan ve indirim talimatları verilen Tarım Kredi Kooperatifi mağazaları zamlarda zincir marketlerle yarışıyor. Dana etinden ayçiçeği yağına, tuvalet kağıdından kıymaya bir yılda Tarım Kredi mağazalarındaki fiyat artışı yüzde 114'ü buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2021 yılında atıştırmalık alıp 1002 lira ödediği Tarım Kooperatifi'nde zamlar havada uçuşuyor. Bir yıl içinde kooperatifte en çok zamlanan ürünlerin başında yüzde 114 artışla dana kuşbaşı eti yer alırken, geçen yıl 400 gramı 51 lira 50 kuruştan satılan dana kuşbaşı bu yıl 108 lira 90 kuruştan satılarak zam şampiyonu oldu. Dana kuşbaşıdan sonra en çok zamlanan ürün ise yüzde 106'lık artışla barbunya oldu. Geçen yıl 33 lira 90 kuruştan satılan barbunya bu yıl kooperatifte 69 lira 90 kuruştan satılıyor.

434 MİLYON TL ZARAR ETTİ

2022’de 82,3 milyon TL kâr açıklayan Tarım Kredi, Erdoğan'ın talimatıyla mağaza sayısını artırmıştı. Seçim sürecinde göstermelik indirimlerle vatandaşın gözünü boyayan kurum, Ocak-Haziran 2023 döneminde 434,1 milyon TL zarar ettiği belirlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.