Tarihi verdi! Yusuf Tekin’den öğretmenleri ilgilendiren flaş açıklama

Tarihi verdi! Yusuf Tekin’den öğretmenleri ilgilendiren flaş açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Öğretmen Akademileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Öğretmen Akademileri ve Atölyelerini kurumsallaştırma arzusunda olduklarını belirterek, "Milli Eğitim Akademisini önümüzdeki bahar aylarında kurmuş olmayı temenni ediyoruz. Yasal altyapısını çalışmaya başladık." dedi.

İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ord. Prof. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda, Öğretmen Akademileri ve Atölyelerinin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı açılış dersinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sözlerine Cumhuriyet'in 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve tüm şehitlere rahmet dileğinde bulunarak başladı.

aa-20231102-32619731-32619728-istanbul-ogretmen-akademileri-20232024-egitim-ogretim-yili-acilis-toreni.jpg

“KURUMSAL HALE GETİRECEĞİZ”

Öğretmen Akademilerini kurumsallaştırma arzusunda olduklarını kaydeden Tekin, "Milli Eğitim Akademisini önümüzdeki bahar aylarında kurmuş olmayı temenni ediyoruz. Yasal altyapısını çalışmaya başladık. Kuracağımız Milli Eğitim Akademisinden beklentimiz, öğretmenliğe kaynak teşkil eden fakültelerle başta olmak üzere, üniversitelerle Bakanlığımız arasında bu ilişkiyi kurumsal hale getirmek istiyoruz. Akademisyenler ve hocalarımızın 'Görüşlerimiz ciddiye alınmıyor.' endişelerini giderecek, sürekli onlarla iç içe çalışacağımız, işbirliğini daimi hale getireceğimiz bir yapı olsun istiyoruz." İfadelerini kullandı

“TEK TARAFLI MÜMKÜN DEĞİL”

Öğretmenlerin saha tecrübelerini ve karşı karşıya kaldıkları problemleri üniversitelerde akademisyenler ve öğrencilerle paylaşması sonucunda bu ilişkinin sağlıklı bir zemine oturacağını vurgulayan Tekin, "Tek taraflı olacaksa kusura bakmayın sağlıklı yürümesi mümkün değil. Bu yüzden biz bu akademileri karşılıklı bir etkileşim içerisinde yürütebilirsek anlamlı olacağına inanıyoruz. Beklentimiz de bu." diye konuştu.

ogretmen-2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.