Tarihi geçmiş tavukla adeta zehir satıyorlar

Tarihi geçmiş tavukla adeta zehir satıyorlar
Avcılar ilçesinde, tüketicilerden gelen şikayetlerin artması üzerine zabıta ekipleri, marketlerde fiyat ve ürün denetimlerini yoğunlaştırdı.

Denetimler kapsamında, etiketsiz ürünlerin varlığı, raf ile kasa fiyatlarının uygunluğu ve son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünlerinin kontrolü yapıldı.

Yapılan denetimler sırasında, bir zincir market şubesinde dondurucuda satışa sunulan son tüketim tarihi geçmiş tavuk ürünleri tespit edildi. Ürünlerin durumu tutanakla belgelendirilerek poşetlendi ve market sorumlusuna, ürünlerin muhafaza altına alınması ve Ticaret Bakanlığı ile Tarım İl Müdürlüğü'ne teslim edilmesi gerektiği bilgisi verildi. Ticaret Bakanlığı yetkilileri tarafından kesilecek olan cezanın miktarı belirlenecek.

Zabıta Amiri Adnan Karakoç, yapılan denetimlerle ilgili olarak, "Halktan gelen tüm şikayetleri değerlendiriyor, marketlerde sık sık denetimler gerçekleştiriyoruz. Hazırlanan tutanaklarla birlikte el konulan ürünlerin Ticaret Bakanlığı yetkililerine teslim edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde cezai işlem artacaktır" şeklinde açıklamada bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.