Tam 44 dil biliyor! Kimse inanmak istemiyor

Tam 44 dil biliyor! Kimse inanmak istemiyor
Gaziantep'te görevli İngilizce öğretmeni 45 yaşındaki Enis Tataroğlu, "Şu an 44 dilde her şeyi konuşabilirim" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te İngilizce öğretmenliği yapan Enis Tataroğlu, bildiği onlarca dile yenilerini eklemeye çalışıyor. Tataroğlu, 10 yaşında başladığı dil öğrenme işini 35 yıl boyunca sürdürdü. Aralarında ölü dillerin de bulunduğu 44 dili günlük konuşmalarda rahatlıkla kullanabildiğini anlattı.

AA'nın haberine göre, Şahinbey ilçesindeki Şehit Ferhat Gözen İlkokulu'nda görevli Tataroğlu, küçük yaşlardan itibaren dil öğrenmeye Almanca ile başladı.

aa-20231024-32503929-32503926-onlarca-dil-bilen-ingilizce-ogretmeni-yeni-diller-ogreniyor.jpg

HİKAYE KİTAPLARINDAN ALMANCA ÖĞRENDİ

Öğretmen Enis Tataroğlu, küçük yaşlarda tatil için gittiği Ayvalık'ta turistlerle konuşarak dilleri öğrenmeye çalıştığından bahsetti. Aynı zamanda çocukken gurbetçilerin verdiği hikaye kitaplarını alarak Almanca öğrendiğini söyleyen öğretmen, daha sonra İngilizce'yi severek öğrendiğini anlattı.

TRT 4'de Fransızca eğitim programı olduğuna değinen başarılı öğretmen, buradan Fransızca alıştırmalara devam ettiğini de sözlerine ekledi. Tataroğlu, "Türkçe bilen Fransız sunucu vardı ve güzel anlatıyordu. Kitap alarak Fransızca alıştırma yaptım. Diğer dillere de çeşitli sebeplerle devam ederek amatör şekilde öğrenmeye çalıştım." dedi.

aa-20231024-32503929-32503928-onlarca-dil-bilen-ingilizce-ogretmeni-yeni-diller-ogreniyor.jpg

ÖLÜ DİLLERİ BİLE KONUŞABİLİYOR

Katalanca, Lazca ve Megrelce gibi ölü dilleri bildiğini ve konuştuğunu anlatan Tataroğlu, şunları kaydetti:

"Almanca, Fransızca, İngilizce, Hollandaca, İsveçce, İspanyolca, Ermenice, Yunanca gibi dillerde seviyem çok iyidir. Bazı dillerde sanatsal ve akademik çalışmalar yaptım. Bir insanın her söylediğini sözlükten belli kısıtlı yardımları alarak anlayarak konuşabiliyorum. Zaman zaman unutma olabiliyor, gölgede kalabiliyor ve toplamak gerekiyor. Her zaman hepsini kullanma olanağım olmuyor. Önemli olan öğrendiğiniz dilde düşünmektir. İnsan bir dili 2-3 ayda öğrenebiliyor. Tarihteki bazı olaylar bir dilin kısa sürede öğrenebilmesini gösteriyor. Çince ve Japonca dillerim de iyidir. Ama 44 dilde her şeyi konuşabilirim."

aa-20231024-32503929-32503923-onlarca-dil-bilen-ingilizce-ogretmeni-yeni-diller-ogreniyor.jpg

Tataroğlu Yunanca, Almanca ve Fransızcadan kitap çevirileri katkıları yaptığını ve farklı dillerde sanat faaliyetlerini desteklediğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum