Taliban'ın yeni hedefi belli oldu: Yasaklanması için çağrıda bulundu

Taliban'ın yeni hedefi belli oldu: Yasaklanması için çağrıda bulundu
Taliban yetkilisi, erkeklerin kravat takmasını yasaklamak için çağrıda bulundu.

Taliban'ın 2021 yılında iktidara gelmesinin ardından kadınların, kamuya açık alanlarda kapanması zorunlu kılınmış, hatta son olarak ülkedeki tüm güzellik salonlarının kapatılmasına da karar verilmişti.

Din ve şeriat adı altında yasaklanan pek çok şey dünya genelinde Taliban'ın dikkat çekmesine neden oluyor.

Son olarak bir Taliban yetkilisi kravatın yasaklanması gerektiğini söyledi. Nedeni olarak da

Taliban yönetimi katı sosyal yasaklarla gündeme gelse de ülkede bugüne kadar erkeklere yönelik herhangi bir kısıtlama kararı söz konusu olmamıştı.

Ancak bugünlerde o yasak çağrılarına bir yenisi daha eklendi.

Afganistan'da bir Taliban yetkilisi, kravat takmanın bir Hristiyan sembolü olduğunu söyleyerek yasaklanması çağrısı yaptı.

Ülkedeki dini işleri düzenleyen Afganistan Davet ve Rehberlik Direktörlüğü'nün başkanlığını yapan Muhammed Haşim Şahid Wror, katıldığı bir Afgan televizyonunun canlı yayınında Müslüman bir doktorun ya da mühendisin kravat taktığını görünce sinirlendiğini dile getirdi.

Wror, "İslam'da kravatın tarihi çok nettir. Kravat nedir? Haçtır. Şeriatta yok edilmesi emredilmiştir" diye konuştu ve ekledi:

"... haç, paganların sembolüdür. İsa'nın şehitliğinin bir sembolüdür. İsa'nın bu şekilde asıldığını söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Afganistan'da toplumu "İslam'a uygun davranmaya" yönlendirmekle görevli bir kurum olan Davet ve Rehberlik Direktörlüğü'nün başında bulunan Wror, kravatların yok edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Onedio

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.