Taliban, ‘Kadınların Sesi’ni de kapattı

Taliban, ‘Kadınların Sesi’ni de kapattı
Geçtiğimiz aylarda kadınların üniversiteye gitmesini yasaklayan Taliban yönetimi bu kez de “Kadınların Sesi” adlı radyoyu kapattı.

2021 yılında Afganistan''da yönetimi ele geçiren Taliban kadınlara baskıyı artırıyor: Afgan kadınlar her gün sabaha yeni kısıtlamayla uyanıyor. Taliban''ın iktidara gelmesinden bu yana kadınlara resmi eğitim neredeyse tamamen yasaklandı.

Kadınların Sesi Radyosu Taliban rejiminin yayın politikasını ihlal ettiği iddiasıyla kapatıldı. Kadınların kurduğu ve işletilmesinde öncülük ettiği “Kadınların Sesi” radyosu birçok zorluğa rağmen son bir yıldır evden çalışan çalışanlarla faaliyetlerini sürdürüyordu.

Bianet’ten Nedim Türfent’in haberine göre, Kadınların Sesi Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Najia Sroosh, “Radio Dada-e Banowan’ı 2015’te açtık. Bugüne dek 6 kadın ve 2 erkek çalışanla yayınımızı sürdürüyorduk. Bizim radyoyu açmamızın amacı, kadınları desteklemek, kadınların sesini duyurmak ve onları, hakları hakkında bilgilendirmek” diye konuştu.

MÜZİK YAYINI YAPILIYOR İDDİASI

Radyonun kapatılma nedenine değinen Najia Sroosh, “Taliban, bizim ramazan ayında radyoda müzik çaldığımızı iddia etti. Fakat böyle bir şey söz konusu değil. Bu dayanaksız bir söylem ve gerçek dışı. Onlar kadınların çalışmasına karşı. Biz kız çocuklarının eğitimine dair haber yaptık ve kapatılma kararının gerçek nedeni bu” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.