Suriye'nin Türkiye’deki sığınmacılar hakkında flaş kararı

Suriye'nin Türkiye’deki sığınmacılar hakkında flaş kararı
Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar hakkında önemli bir açıklama geldi

Arap Birliği zirvesine katılmak üzere Suudi Arabistan'a giden Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Al Arabiya televizyonuna özellikle Türkiye'deki seçimlerde önemli bir konu haline gelen Suriyeli sığınmacılar hakkında kritik bir açıklama yaptı.

Yetkililer Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönmelerini istediklerini, ancak bunun bazı şartlara bağlı olduğunu dile getirdi.

Bakanlık yetkilileri konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"ANKARA YENİ YAKLAŞIM BELİRLEMELİ"

“Mültecilerin anavatanlarına dönmesini istiyoruz ve bu dönüşün şartları var. Suriye'ye yaptırım uygulanması mültecilerin dönüşünü engelliyor. Türkiye'nin Suriye'deki rolü yıkıcı ve Ankara yeni bir yaklaşım benimsemeli."

Beşar Esad'ın Cidde'de düzenlenen Arap Birliği zirvesine katılımı, Suriye'nin yeniden Arap dünyasına entegre olması ve bölgenin dünyaya yeniden açılması için önemli bir adım olarak görülüyor.

2011'de patlak veren savaş sonrası 12 Kasım 2011'de Arap Birliği Suriye'nin üyeliğini askıya almıştı. Başta Suudi Arabistan olmak üzere bir çok birlik ülkesi de Suriye yönetimine karşı savaşan silahlı muhalif güçleri desteklemişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.