Suriye’nin kuzeyinde Türk Kızılay aracına saldırı

Suriye’nin kuzeyinde Türk Kızılay aracına saldırı
Suriye’nin kuzeyinde seyir halindeki Türk Kızılay aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir Kızılay personeli şehit oldu, iki personel yaralandı.

Suriye'de Türk Kızılay aracına saldırı

Suriye'nin kuzeyinde görevli Türk Kızılay ekibinin bulunduğu araca düzenlenen silahlı saldırıda, bir personel şehit oldu, iki personel de yaralandı.

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan seyir halindeki Türk Kızılay aracına, Çobanbey- El-Bab arasında, plakasız iki araç içeresinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açıldı.

Saldırı sonucu araçta bulunan Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında çalışan bir Türk Kızılay personeli şehit oldu, iki personel yaralandı.

Çobanbey'de tedavi altına alınan yaralı personellerin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ilk tedavisinin ardından Türkiye'ye sevk edileceği belirtildi.

Saldırı haberi üzerine bölgeye giden Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, "Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Şehit olan personelin cenazesi Kilis'e getirildi

Suriye'nin kuzeyinde Türk Kızılay aracına düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan personelin cenazesi Kilis'e getirildi, yaralı personeller de tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, saldırıda şehit olan Kızılay personelinin naaşı ambulansla Çobanbey Gümrük Kapısı'na, buradan da Kilis Devlet Hastanesine götürüldü. 

112 Acil Servis ambulansıyla aynı hastaneye getirilen yaralı Kızılay personellerinin tedavisine başlandı.

Üzerinde ve tavanında belirgin şekilde Kızılay amblemi bulunan seyir halindeki Türk Kızılay aracına Çobanbey ile El-Bab arasında plakasız iki araçtan yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişilerce çapraz ateş açılmıştı.

Saldırıda araçta bulunan Kızılay El-Bab Sevgi Mağazası'nda çalışan bir Türk Kızılay personeli şehit olmuş, bir personel yaralanmış, bir kişi de yara almadan kurtulmuştu.

Şehadet haberi Düzce'deki babaevine ulaştırıldı

Saldırıda şehit olan Mehmet Arif Kıdıman'ın (40) şehadet haberi, Düzce'deki babaevine ulaştırıldı.

Kıdıman'ın şehadet haberi, Bahçeşehir bölgesindeki Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan babaevine giden Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Türk Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım tarafından anne Emine Kıdıman'a iletildi.

Şehit Kıdıman'ın evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

"Saldırıyı lanetliyoruz"

Türk Kızılay Düzce Şube Başkanı Halil Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan seyir halindeki Türk Kızılay aracına, Çobanbey-El-Bab arasında, plakasız iki araç içeresinden maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açıldığını hatırlattı.

Saldırıda, Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında çalışan Mehmet Arif Kıdıman'ın şehit olduğunu aktaran Aydın, "Milletimizin başı sağ olsun. Saldırıda bir Türk Kızılay personelimiz de hafif yaralandı. Bir personelimiz yara almadan kurtuldu." dedi.

Aydın, saldırıyı lanetleyerek "Her şeyden önce bir terör saldırısı ve en masum insanlara yardım götürmeye çalışan bir yardım kuruluşundan bahsediyoruz. Uluslararası bir yardım kuruluşu ve savaş halinde dahi dokunulmazlığı olan uluslararası anlaşmalara göre dokunulmazlığı bulunan bir kurum. Bu kurum aracı, sadece yardım amacıyla buraya gitmiş. Yardım etmek için mücadele eden, çırpınan insanlara yapılan haince bir saldırı, kalleş bir saldırıyı gördük. Terörist işte, kalleşler adları üstünde. Kalleşçe kendilerine yakışan bir davranışta bulundular. Hepsini lanetliyoruz, kınıyoruz. Allah böyle acıları bizlere bir daha yaşatmasın." diye konuştu.

Şehit evinin önünde Türk Kızılay aracı ve ambulans hazır bekletildi.

Şehit Kıdıman'ın cenazesinin yarın toprağa verileceği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.