Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Eray Sezgin

Eray Sezgin

KALE ARKASI

Süper olan ne?

Süper Lig''de tekrar yerli kuralının değişmesi konuşuluyor. Neden yerli kuralı? Çünkü bu kuralda yerli oyuncu oynatma zorunluluğu var. Futbolun evrensel olduğunu kabul ediyorsak o zaman böyle bir kuralın varlığı da saçmalıktan öteye gitmiyor. Nitekim böyle bir kuralın yerli oyuncuların geliştirilmesine dair bir katkısı yok. Zaten bununla ilgili bir veri çalışması da göremedik.

Yerli oyuncu oynatma kuralının saçmalığı bir yana dursun bir de her sezon kural değiştirme saçmalığına değinmek istiyorum. Neden böyle bir kural getirdiniz ve neden her getirdiğiniz kuralı sürekli olarak değiştiriyorsunuz?

Buradan anlaşıldığı üzere tamamen plansız programsız ve belli çevreleri memnun etmek üzerine yapılan değişiklikler olduğu ortaya çıkıyor.

Siz Türk futbolunu mu geliştirmeye çalışıyorsunuz yoksa bir takım çevreleri memnun etmek adına Türk futbolu baltalamaya mı çalışıyorsunuz? Eğer amacınız Türk futbolunu bitirmekse sona yaklaştınız. Takımlarımızın hem mali açıdan hem de sportif açıdan başarısızlıkları ortada.

Türk futbolunu ve yerli oyuncularımızı geliştirmek istiyorsanız alt yapı sahalarını geliştirmeli ve mahalle mahalle futbol sahaları yapmanız gerekirdi. Amaç bu olmayınca da her sezon lobisi güçlü olanı memnun etmek için çeşitli oyunlarla sürekli kurallar değişiyor.

Yerli oyuncu oynatma zorunluluğu tamamen saçmalıktır. Bu konudaki düşüncem net. Yerli, yabancı, genç ya da tecrübeli olsun farketmez bir oyuncu kaliteliyse o formayı her türlü kapar ve sahaya çıkar. Böyle bir zorunluluk olması sadece hak etmeyenin formayı almasına ve cebine milyonları indirmesine yarar.

Bütün bunlar tamam ama her sezon kural değiştirmek özellikle de bunu devre arasında yapmak nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bu tür değişiklikler bütün kulüplere 1 ya da 2 sezon önceden bildirilmelidir ki kulüpler de planlamalarını buna göre yapsın.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları