Sultanhanı İpek Yolu Festivali başladı

Sultanhanı İpek Yolu Festivali başladı
Sultanhanı Belediye Başkanı Solak:- "Sultanhanı'nın halıcılığı çok meşhurdur. Özellikle restorasyonda tüm dünya bizi tanıyor"

Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde birincisi düzenlenen Sultanhanı İpek Yolu Halı, Kültür ve Turizm Festivali başladı.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, açılışta yaptığı konuşmada, Sultanhanı Kervansarayı'ndaki festivalin 3 gün süreceğini söyledi.

Sultanhanı'nın halı restorasyonunda dünyaca ünlü olduğunu belirten Solak, "Sultanhanı'nın halıcılığı çok meşhurdur. Özellikle restorasyonda tüm dünya bizi tanıyor. Sultanhanı Kervansarayımız da dünyanın en önemli kervansaraylarından birisidir." diye konuştu.

Solak, Sultanhanılı ustaların ürünleri ve çalışmalarını handa sergileyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yıllardır hem halı restorasyonu hem de 'patchwork' dediğimiz yani yamalı bohçayı bugünün şartlarında modernize eden Sultanhanılı esnaf arkadaşlarımız, ürünlerini ve çalışmalarını han içinde sergiliyor. El emeği, göz nuru halılarımız yaklaşık 800 yıllık kervansarayımızın içinde sergileniyor.

3 günlük programımızda sanatçılarımız da konser verecek. Bugün Uğur Işılak, konser veriyor."

İpek Yolu'nun Sultanhanı'ndan geçtiğine dikkati çeken Solak, "2 bin yıllık tarihi var. Bunu Çin daha iyi kullanıyor. Geçtiğimiz günlerde antika arabaları olan, Avustralyalı antika araba severler, organizasyonları kapsamında Sultanhanı'nı ziyaret ettiler. Biz de dedik ki: Böyle bir festivalde İpek Yolu'nu tekrar hayata geçirelim. Böylece hem kervansarayımızın hem halıcılığımızın hem de ipekçiliğimizin reklamını yaptık." ifadelerini kulandı.

Festivale AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.