Su Sporları İskelesi’nde çalışmalar devam ediyor

Su Sporları İskelesi’nde  çalışmalar devam ediyor
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartal’ı; deniz, rüzgâr ve yelken sporlarının yapıldığı bir merkez haline getirmek amacıyla yapımını başlattığı Dragos Su Sporları İskelesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Burak Otak / İstanbul

Yelken kürek ve yüzme gibi aktivitelerin yapılacağı bir merkez haline gelecek olan Dragos Su Sporları İskelesi tamamlandığında; 11.70 metre genişliği, 42.90 metre uzunluğu ve 650 metrekare (iskele) kullanım alanıyla Kartal su sporları kulüplerine hizmet verecek.

MİMARİ ANLAYIŞ

Konsept ve fonksiyon olarak kıyı-kara arasında ön hazırlık veya hazırlık mekanı olarak tanımlanması düşünülen iskele alanı üzerinde oluşturulacak yapı çelik konstrüksiyon olarak çözümlenmiş, dinlenme fonksiyonuna cevap vermesi, mimari anlayış olarak esnek, sürdürülebilir, takılıp sökülebilir, hızlı üretilebilir kapalı ve yarı kapalı nitelikte bir mekan olması ile karar olarak projeye yansıtılmıştır. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün 2009’da bölge halkına verdiği sözlerden biri olarak hayata geçirdiği projelerinden biri olan Dragos Su Sporları İskelesi, toplamda 1370 metrekare yüzölçümü, su sporları tekel iskele alanında onaylı plandaki kullanım amacına ve plan notlarına göre, soyunma -duş, wc, çok amaçlı alan, seyir terasları ve açık oturma yerleri tasarlanarak Dragos Su Sporları İskelesi ile vatandaşların; yelken, kürek ve yüzme gibi aktivitelerde bulunabileceği bir alan yaratarak aynı zamanda sporu ve sporcuyu desteklemeyi amaçlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.