Su fiyatlarında çarşı pazar karıştı 'Etiket oyununu görenler şaşkına döndü'

Su fiyatlarında çarşı pazar karıştı 'Etiket oyununu görenler şaşkına döndü'
Marka aynı ama fiyatlar farklı. İstanbul’da su fiyatlarının semtlere göre farklılık göstermesi gözlerden kaçmadı. Bu farklılığın nedeni olarak da ,şube çalışanları farkı kira ve akaryakıt giderlerini sebep gösteriyor.

İstanbul’da 19 litrelik damacana su fiyatları 100 lirayı aşarak vatandaşların bütçesini zorlamaya devam ediyor. Fiyatlar her semtte sabit kalmazken bazı markalar arasında ciddi farklar oluşabiliyor. Örneğin, Kadıköy’de bir su markasının 93 liraya satılan damacanası, Silivri’de 85 liraya kadar düşebiliyor. Su firmalarının çalışanları ise maliyetlerin artmasıyla bu artışın su fiyatlarına yansıdığını belirtiyorlar.

Bağcılar’da faaliyet gösteren bir su markasının yetkilisi, özellikle taşıma maliyetlerinin fiyatları etkilediğini vurgulayarak şunları dile getirdi: “Vatandaş bize kızıyor ama ben buraya kira ödüyorum. İşçi çalıştırıyorum. Maliyetler yüksek. İşçim var. Araçla taşıyoruz. Benzin parası haftalık 2 bin lirayı aşıyor. Maliyetini kurtarmam gerekiyor. İstasyona olan uzaklıklar da fiyatları etkiliyor.”

damacana-temizligi.jpg

Büyük bir su markasının Kadıköy yetkilisi ise fiyatlardaki değişimin sebebini şu şekilde açıklıyor: “Semtlerdeki kira fiyatları değişkenlik gösterdiği için bizde de fiyatlar değişebiliyor. Bazı yerlerde kira 3 bin liraysa bizde 20 bin lira. Çalışan olarak da baktığımızda burada elemanı kolay bulamıyoruz. Bize şu an şirketten aldığımız suyun maliyeti 30 lirayı buluyor. Şirketten 50 liraya da alsak 80 liraya mal ediyoruz. 10 liralarda para kazanabiliyoruz. Bir çalışan 70 adet su satmalı ki para kazanalım. Araç haftalık 2 bin lira yakıt yakıyor. Benzin 42 liraya dayandı. Kiraların durumu malum. Gel al kampanyaları yapıyorduk ama Kadıköy’de tutmadı.”

Su fiyatlarındaki bu artışlar, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerdeki vatandaşların bütçelerini etkileyerek günlük hayatlarını zorlaştırıyor. Fiyatların ne zaman normale döneceği ise merak konusu olarak devam ediyor.

su-fdasg.jpg

sdgadsf.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.