SSK emekli memur maaş farkları ne zaman yatacak? Bakan Bilgin'den önemli açıklama

SSK emekli memur maaş farkları ne zaman yatacak? Bakan Bilgin'den önemli açıklama
Emekli zam farkları için detaylar belli oldu. Emekli maaş zammı ile SSK, Bağkur, Emekli Sandığından yararlanan vatandaşlar, 27 Ocak tarihinde alabilecek.

SSK emekli memur maaş farkları ne zaman yatacak belli oldu

Zam farkları ne zaman yatacak sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. Milyonları ilgilendiren memur ve emekli maaş farkları ne zaman yatacak sorusu netlik kazandı. Memur ve emeklilere yapılan zam oranı 3 Ocak tarihinde açıklandı. Ocak zammının netleşmesinin ardından vatandaşlar araştırmalarını hızlandırdılar. TBMM Genel Kurulu'nda memur ve emekliye ek zam, kademeli doğal gaz tarifesi ve Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi kabul edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla beraber gözler zam farkının ödeneceği tarihe çevrildi. Peki, Bağkur, SSK emekli memur maaş zammı ne zaman ödenecek? İşte zam farkı ile ilgili detaylar…

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılında memur ve memur emeklilerine verilen ilk 6 ay için yüzde 5'lik zammı yüzde 7.5 olarak güncellediklerini bildirmişti. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını bu ay alacak.

22 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından yüzde 2.5 ilave zam maaşlara yansıtılacak ve bununla oluşan fark hesaplara yatırılacak.

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak

17-26 OCAK: SSK emeklilerine zamlı maaş

25-28 OCAK: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş

FARKLAR 27 OCAK'TA ÖDENECEK

Memur maaşlarına uygulanacak toplu sözleşme zammı yüzde 7,5'e yükseltildi. 2,5 puanlık fark için memur ve memur emeklisine fark ödemesi yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, harp ve vazife malullerinin 2021 yılı ek ödemeleri ile emekli sandığı kapsamındaki emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 2022 yılı ocak ayı zam farklarının ödenmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Buna göre, emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları 27 Ocak'ta ödenecek.

Ödemeler, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yapılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.