Sputnik sendikalaşan gazetecileri işten çıkardı

Sputnik sendikalaşan gazetecileri işten çıkardı
Sputnik Türkiye'de çalışanlar grev kararlarını asmışlardı. TGS bünyesinde sendikalaşan gazeteciler işten çıkarılmaya başlandı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Deneyimli gazeteci Atilla Güner, sosyal medya hesabından Sputnik Radyo'daki işine son verildiğini duyurdu.

Sputnik Radyo'nun ana haber bülteni olan 'Akşam Postası' nın hazırlayıp ve sunan Atilla Güner, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi gençlere destek verdiği gerekçesiyle, 'küçülüyoruz' denilerek işten çıkarıldı.

Atilla Güner Twitter hesabından;

"Merhabalar. Bu akşam yayını için hazırlıklarımı yapmıştım. İzin dönüşü saat 17.00'de buluşacaktık. Ancak... Sputnik Radyo yöneticisi bugün beni çağırdı ve 'küçülüyoruz, sizi işten çıkardık' dedi. Gazeteciler, neden-sonuç ilişkisini açıklamak zorunda. İşyerindeki çoğunluk bir süre önce TGS üyesi oldu, hak mücadelesi başlattı, uzlaşma olmadı ve grev kararı asıldı. Ben de gençlere destek verdim. Gazetecilik hayatım boyunca zaten hep bunu yapmaya çalıştım. Şu anda çok sayıda sendikalı da işten çıkarılıyor... Bir gün yeni bir mecrada buluşmak üzere hoşçakalın... (Not: Yayınlarımda üzdüğüm, kırdığım, sesine
kulak veremediğim herkesten bağışlanmayı dilerim."
ifadelerinde bulundu.

ekran-goruntusu-2023-08-07-134643.jpg

NE OLMUŞTU

Sputnik Türkiye çalışanları, 24 Temmuz'da İstanbul’da Süzer Plaza, Ankara’da Çukurambar’da basın açıklaması yaparak grev kararını açıklayan Sputnik Türkiye çalışanları, İstanbul ve Ankara bürolarına grev kararını asmıştı.

ekran-goruntusu-2023-08-07-135957.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.