Sporun ateşi 38. kez Boğaziçi’nde yandı...

Sporun ateşi 38. kez  Boğaziçi’nde yandı...
Sports Fest, Boğaziçi Üniversitesi’nde bu sene 38. kez büyük bir coşkuyla kutlandı. Türkiye ve yurtdışından 20 üniversiteden 600’e yakın sporcu genç spor ve eğlenceyi doruklara taşıdı

HÜSEYİN HÜSNÜ MEMECAN / Dokuz Sütun

Türkiye’nin üniversitesiler arası en büyük spor festivali olan Sports Fest, Boğaziçi Üniversitesi’nde bu sene 38. kez büyük bir coşkuyla kutlandı. Türkiye ve yurtdışından 20 üniversiteden 600’e yakın sporcu genç spor ve eğlenceyi doruklara taşıdı. Sporcular, badminton, hentbol, basketbol, açık ve kapalı saha voleybol, futbol, yüzme, masa tenisi, futsal ve su topu branşlarında keyifli bir rekabet içinde yarışırken, gece ve gündüz gerçekleşen pek çok etkinlikle festival coşkusu spor etrafında buluştu. Açılış seremonisi için düzenlenen törende, hem Boğaziçi Üniversitesi’nden hem de yurt dışından gelen sporcular, coşkulu bir şekilde festivalin başlamasını kutladılar. 8 farklı ülkeden 12 yabancı üniversitenin sporcuları da Festival’de rekabete katıldı. Aralarında Almanya, Hırvatistan, Hindistan, Lübnan, Romanya, Rusya ve Sırbistan’ın olduğu birçok ülkeden gelen sporcuların yanı sıra, Boğaziçi Üniversitesi spor takımlarından Boğaziçi Sharks ve Boğaziçi Ravens Voleybol turnuvalarında derece kazandı.

SPOR VE EĞLENCE İÇ İÇE

Boğaziçi Üniversitesi’nin 122 yıldır yaşatılan bir geleneği olarak hizmet veren Spor Kurulu, yıllardır başarıyla gerçekleştirilen Sports Fest ile ülkemizi dünyaya spor alanında tanıtma anlamında önemli bir işlevi de yerine getiriyor. Yüzlerce yabancı öğrenciye ve sporcuya farklı kültürleri tanıma fırsatı da sağlayan festival, oyunlar ve çeşitli animasyon gösterileri ile de öğrenciler için spor ve eğlencenin iç içe geçtiği bir atmosfer yarattı. Katılımcıların sabah güne yogayla başladığı, devamında gün içinde zumba ve dans aktiviteleriyle kendilerini zinde hissettiği festivalde çeşitli dans gösterileri, dövme ve karikatür atölyeleri, odadan kaçış oyunları ve şişme oyunlar gibi spor dışı faaliyetler de yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.