Sosyal medya kullananlar dikkat Kimlik bilgileriniz bu hashtag ile çalınmasın

Sosyal medya kullananlar dikkat Kimlik bilgileriniz bu hashtag ile çalınmasın
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, sosyal medya platformlarında kimlik bilgilerine dikkat etmek gerektiği vurguladı.

Sosyal medya, günümüzde pek çok insanın hayatının bir parçası haline geldi. İş, eğlence, iletişim gibi amaçlarla kullanılan sosyal medya platformları, aynı zamanda bazı tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

Özellikle profilini kimlerin ziyaret ettiğini merak eden kullanıcılar, bu sorunun cevabını bulmak için çeşitli sitelere ve uygulamalara başvuruyor. Ancak bu siteler ve uygulamalar, kullanıcıların kişisel bilgilerini ele geçirmek için kurulmuş sahte hizmetler olabiliyor. Bu konuda dijital ve medya koordinatörü bir uyarı yayınladı. “Profilime neden bakıyorsun” adlı bir trendin, kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmak için tasarlandığını belirtti. Bu uygulamadan ve benzerlerinden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Sosyal medya platformlarında dolaşan bir hashtag, kullanıcıların dikkatini çekiyor. 'Profilime Neden Bakıyorsun' adlı bu hashtag, aslında kimlik avcılarının kurduğu bir kumpas. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, bu konuda uyarılarda bulundu. Değirmenci, sosyal medya hesaplarında bazı uygulamalara izin vermenin, kişisel verilerin ve şifrelerin üçüncü şahıslarla paylaşılmasına yol açtığını belirtti. Bu tür uygulamalara onay vererek, yabancıların arkadaş listenize, profil bilgilerinize, kullanıcı adınıza ve şifrelerinize "erişmesine izin vermiş oluyorsunuz" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.