Sonun başlangıcı! Tesla 14 bin kişiyi işten çıkarıyor

Sonun başlangıcı! Tesla 14 bin kişiyi işten çıkarıyor
Tesla satışlarındaki büyük düşüş sonrası Elon Musk'ın binlerce kişinin işten çıkarılmasına dair gönderdiği bir şirket içi e posta ortaya çıktı. TESLA, 14 bin çalışanını işten çıkartıyor.

Tesla'nın satışları, yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine baktığımızda yüzde 8.5 oranında düşerek 386.310 adette aldı. Tesla'da umduğunu bulamayan Elon Musk ise küçülmeye gidiyor. 14 bin Tesla çalışanının işten çıkarılacağı belirtiliyor.

Elon Musk gönderdiği e-mail'de ise bundan nefret etse de işten çıkarmaların zorunlu olduğunu yazdığı belirtiliyor. Elon Mask gönderesinde şirketin gelecekteki başarısı için maliyet azaltmanın şart olduğunu vurguluyor.

Tesla'da sene başında birimlerden hangi personellerin gerekli olduğuna dair bir rapor istenmişti. Bu raporun istenmesi ile birlikte çalışanlar işten çıkarmaları beklemeye başladı. Son olarak Elon Musk'tan şirket yönetim birimlerine gönderilen e-mail sonrası bazı çalışanların işe girişlerinde kimlik kartları kilitlenmeye başladı.

Tesla satışlarındaki düşüş yeni değil. Şirket 2020 yılından bu yana satışlarda zorlanıyor. Tesla'nın düşüşünde son aracı Model 3’e, Berlin’deki fabrikasına yapılan kundaklama saldırısının ve denizaltındaki kabloların kesilmesiyle Kızıldeniz’deki 18 günlük sevkiyat gecikmelerinin de etkisi oldu.

BİRÇOK ARACI GERİ ÇAĞIRMAK ZORUNDA KALDI

2024 itibari ile Tesla araçlarındaki uyarı ışıklarıyla ilgili bir sorun yüzünden ABD’de şimdiye kadar sattığı araçların neredeyse tamamını geri çağırmak zorunda kaldı. Ayrıca birçok Tesla sürücüsü, bu yılın başlarında yayımlanan bir Tesla Autopilot güncellemesinin güvenlik endişelerini gidermediğini iddia ederek şikayette bulundu.

TSLA HİSSELERİ İŞTEN ÇIKARMA HABERLERİ SONRASI DÜŞTÜ

Tesla’nın binlerce kişiyi işten çıkaracağının duyulmasının ardından TSLA payı, haftaya düşüşle başladı. TSLA, ilk işlemlerde yüzde 3’ü bulan düşüşle 165 dolara kadar düştü

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.