Şoförün dikkati faciayı önledi

Şoförün dikkati faciayı önledi
Sakarya’da yokuş yukarı çıktığı esnada kamyon freninin boşaldığını anlayan şoförün refleksi kazanın önüne geçti.

Sakarya’nın Erenler ilçesinde yokuş yukarı çıktığı esnada kamyon freninin boşaldığını anlayan şoförün refleksi daha büyük bir kazayı önledi.

Olay, Bağlar Mahallesi Yıldız Caddesi üzerinde bulunan yokuşta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Murat Demir idaresindeki 54 AAB 114 plakalı kamyonun yokuş yukarı çıktığı esnada frenleri boşaldı. Yokuş aşağıya kaymaya başlayan kamyonun sürücüsü, daha büyük bir kazaya sebebiyet vermemek için refüje girdi. Kamyonun kasasının kapattığı yönde trafik tıkandı. Çevredeki vatandaşlar ise diğer sürücüleri farklı güzergahlara yönlendirdi.

Soğuk kanlılıkla reflekslerini kullanan şoför, ihtimal dahilinde olan bir faciayı önledi. Kaza anını anlatan sürücü Demir, Rampanın başında başka bir araca yol verdiğini ve birden kamyonun frenleri boşaldığını söyedi. Geri geri kaymaya başladığında kamyonu durduramadığını belirten Demir, "Sağ ve solumda evler vardı benimde aklıma refüje çıkmak geldi. Kamyonun kontrolden çıkması neticesinde insanlara bir zarar gelebilirdi, evlere çarpabilirdim, duvarları yıkabilirdim, çocuklara çarpabilirdim. Bende mecburen bu hareketi yapmak zorunda kaldım. Bende bir yara yok kamyonda da bir sorun yok çok hızlı değildi bu sebeple herhangi bir sıkıntı oluşmadı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.