Sivasta termometreler 13 dereceyi gösterdi

Sivasta termometreler 13 dereceyi gösterdi
Sivas'ta Termometreler Eksi 13 Dereceyi Gösterdi, Göller ve Şifahiye Medresesi Buzla Kaplandı.

Sivas, Türkiye'nin en soğuk illerinden biri olarak adını duyurmaya devam ediyor. Son günlerde etkisini artıran soğuk hava, termometrelerin sabah saatlerinde eksi 13 dereceyi göstermesiyle birlikte kenti buzla kapladı. Göller donarken, tarihi kent meydanında bulunan Şifahiye Medresesi'nde ise dev buz sarkıtları oluştu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi içerisindeki göl de soğuk hava nedeniyle kısmen dondu.

Sivaslılar, bu aşırı soğuk hava koşullarına uyum sağlamakta zorlanıyor. Kent sakinlerinden Osman Karatepe, "Sivas şu anda fazlasıyla soğuk. Ben hastaneden çarşıya yürümeye başladım ve çok fazla üşüdüm. Sivas’ta güneş olmasına rağmen mont giysem de bir fayda etmiyor. Burada felaket bir soğuk var" şeklinde hissettikleri soğukluğu dile getirdi.

Vedat Yıldız ise kentin bazı noktalarında buz sarkıtlarının oluştuğuna dikkat çekerek, "Sivas'ta soğuğu iliklerime kadar hissediyorum. Havada güneş olmasına rağmen ısıtmıyor. Mevsimler değişti, eskisi kadar soğuk olmuyor. Bazı yerlerde buz sarkıkları oluşmuştu" dedi.

Bu aşırı soğuk hava koşulları, Sivaslıları günlük yaşamda ve dışarıda dolaşımda olumsuz etkiliyor. Yetkililer, vatandaşları soğuk hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, kentteki don olaylarına karşı da tedbirli olunması çağrısında bulunuyor.

aw131024-03.jpg

aw131024-07.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.