Sivas'ta şiddetli sağanak sele neden oldu

Sivas'ta şiddetli sağanak sele neden oldu
Meteoroloji'nin sarı kodla uyardığı İç Anadolu illerinden Sivas'ta etkili olan sağanak yağış, sele neden oldu. Şarkışla ilçesindeki dere taştı evleri su bastı, tarım arazileri zarar gördü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1 Haziran hava durumu raporunda sarı kodlu uyarı yayınladığı illerden olan Sivas'ta sağanak yağış etkili oldu.

SAMANKAYA KÖYÜNDE SEL OLDU

Şarkışla’da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak, ilçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Samankaya köyünde sele neden oldu.

YOLLAR ÇAMURLA KAPLANDI

Köyün ortasından geçen Kanak Deresi taştı. Taşan dere nedeniyle bazı evler ile bahçe ve tarım arazileri su altında kaldı. Sel nedeniyle köy içerisindeki yollar da çamurla kaplandı. Ayrıca köydeki çocuk parkı selden zarar gördü.

GERMENEKTE YOL ULAŞIMA KAPANDI

Sivas’ta akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Gemerek ilçesinde etkili olan sağanak sonrası meydana gelen selde Gemerek-Çepni yolu kısa süreliğine ulaşıma kapandı. İlerleyemeyince araçlarından inen sürücüler, seli cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. Yağışın etkisini azaltmasıyla sel suları çekilirken, suların çekilmesi sonrası belediye ekiplerince çamurdan temizlenen yol yeniden ulaşıma açıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.