"Sistem ve düzen suçlu"

"Sistem ve düzen suçlu"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal, hakem tartışmalarıyla ilgili kimseyi suçlamadığını belirterek, "Burada sistem ve düzenin suçu var. Sistem ve düzeni yönetenler kendisine bir baksın o zaman." dedi.

"Sistem ve düzen suçlu"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, son haftalarda yaşanan hakem tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

UEFA Avrupa Lig son 32 turunda yarın Rus temsilcisi Zenit'le oynayacakları maç öncesi Ülker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında Yanal, Spor Toto Süper Lig'deki hakem kararlarıyla ilgili, bir takım sorularının olduğunu dile getirdi.

Futbol dışında hiçbir zaman bir şey konuşmak istemediğini vurgulayan Yanal, şunları kaydetti:

"Aslında hakemler futbolun içinde ama dışında olmalı. Kimseyi kırmadan ceza almadan ufak tefek sorularla gitmek gerekiyor. Bugünkü durumdan memnun mu herkes? Adil olduğu düşünülüyor mu? Bugünkü durumdan kimsenin canı yandı mı? Keyfi işler oluyor mu? Eğer olmuyorsa bunu bize açıklar mısınız? Çok mutlu oluruz. Atama kuralları bir sisteme göre mi yapılıyor? Herkesin bir hakemi mi var? Bunları etrafımdakiler soruyor ve ben de merak ediyorum. Bir bakıyorsunuz bir karar uygulanıyor. Herkesin burada ortak olarak 'var' dediğine birisi 'hayır' diyor. Sonra herkes bunu tartışıyor. Siz kamuoyu olarak bunlarla ilgili bilgilendiriliyor musunuz? Birisi diyor ki 'evet, bu atılmalı'. Ayağına basılıp basılmadığı tartışılıyor. Nasıl yönetiliyor? Kaç hakem nasıl süre alıyor? Keyfi oluyor mu olmuyor mu, gerçekten bilmiyorum. Puanlama sistemi kime göre yapılıp neye göre atama yapılıyor? Hakemler için çalışma değerlendirmesi yapılıyor mu? Bir eğitmen var mı? Hakemlere yaptıkları uygulamada, 'başıma gelir mi?' diye hataları çalışıyor mu? Mentörleri var mı? Biraz karanlık gibi gidiyor. Doğru yönetilip yönetilmeme konusunda tereddütler var. Soruların cevabını bilen varsa anlatsın. Burada kalkıp bir hakemi yerden yere vurmaktansa, doğru yaklaşımlarla doğru soruları soralım. Hakemlerimiz de linç edilmemeli, korunmalı ama eğer bu adamlar bu tür kararları vermekte zorlanıyorsa bir sıkıntı var. Birisi çıkıp bunu açıklamalı."

"Almanya'da, İtalya'da kaç kere VAR'a gidiliyor"

Hiç kimseyi suçlamadığını aktaran Ersun Yanal, şöyle devam etti:

"Bir oyuncu arka arkaya faul yaptığında atlanıyorsa ve bir adam sakatlanıp oyundan çıkıyorsa, aynısı değişik yerlerde oluyorsa bu tamamen eğitim, konsantrasyon ve yetenek sorunudur. Bunu yönetenler araştırıp kamuoyuyla paylaşmalıdır. Sizler benim taktiğimi eleştiyorsunuz, tabii ki eleştireceksiniz ama biz hakemle ilgili bir cümle sarf etmek için dikkatli olmalıyız yoksa ceza yiyoruz. Ben kimseyi suçlamam. Burada sistem ve düzenin suçu var. Sistem ve düzeni yönetenler kendisine bir baksın o zaman. Eğer suçsa bu, evet ben suç işledim. Kimseyi suçlamıyorum. Zarar veriyoruz, kirletiyoruz futbolu. Almanya'da, İtalya'da kaç kere VAR'a gidiliyor. Buna bir bakın. Bizde kıdemli hakemler var. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş hakemi. Bu nasıl bir atama sistemi. Öğrenmeye hakkımız yok mu? Ben karışmıyorum, öğrenmek istiyorum. Şeffaflık değil mi bu?"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.