Siri'ye iOS 17 ile birçok özellik geliyor

Siri'ye iOS 17 ile birçok özellik geliyor
Apple'ın dijital asistanı Siri, iOS 17 ile ile birçok yeni özelliğe ev sahipliği yapacak.

shiftdelete.net'de yer alan bilgilere göre Apple, WWDC 23 etkinliği ile yeni nesil işletim sistemlerinin de tanıtımını yaptı. Eylül ayında yapılacak iPhone 15 tanıtımı ile birlikte ise işletim sistemleri genel kullanıma sunulacak. Şu anda beta testleri yapılan iOS 17 ve diğer işletim sistemlerinin özellikleri de netleşmeye başladı.

iOS 17 ile sunulacak Siri özellikleri

Apple’ın dijital asistanı Siri de iOS 17 ile birlikte önemli yeniliklere kavuşacak. Yeni güncellemeler ile birlikte Apple kullanıcılarının en iyi dostu çok daha yetenekli hâle geliyor. Biz de iOS 17 ile Siri üzerinde yapılacak değişiklikleri bir araya getirdik. İşte iOS 17 ile sunulmaya başlanacak olan Siri özellikleri:

Hey Siri’ye veda

‌iOS 17‌’de, ‌Siri‌’yi etkinleştirmek için artık sadece “‌Siri‌” demek yeterli olacak. Böylece yıllardır uyandırma sözcüğü olarak kullanılan “Hey Siri”ye veda etmiş olacağız. ‌Siri‌ kelimesini duyunca otomatik olarak etkinleşecek olan Siri artık daha doğal bir izlenim verecek.

Arka arkaya talep

‌Siri‌,artık yeniden etkinleştirilmeye gerek kalmadan arka arkaya söylenen birden fazla isteği tanımlayabilecek. Örneğin, “Siri”den size saati söylemesini istemesinin ardından aynı konuşma zincirinde Siri’den arkadaşınıza geç kalacağınızı mesaj olarak göndermesini talep edebileceksiniz.

Makale okuma

Safari’de, kişisel asistanın size internette yer alan makaleleri okumasını sağlayan yeni bir “Siri” özelliği yer alıyor. Bir sitede Okuyucu Görünümü mevcut olduğu sürece, “‌Siri‌, bunu bana oku” diyebilir ve ‌Siri‌’nin sayfadaki içeriği okumasını sağlayabilirsiniz.

Üçüncü taraf mesajlaşma uygulaması desteği

‌Siri‌’den bir mesaj göndermesini istediğinizde, artık onu hangi uygulamadan göndermek istediğinizi seçebileceksiniz. Böylece, yalnızca Apple’ın yerleşik Mesajlar uygulamasından değil, aynı zamanda Telegram ve WhatsApp gibi üçüncü taraf uygulamalarından da mesaj gönderebileceksiniz.

Bekleme modunda Siri aktif olabilecek

Siri artık iPhone modellerinde bir ev içi asistana dönüşebilecek. ‌Siri‌’ye bir soru sorduğunuzda, sonuçları yatay modda gösterecek yeni bir tam ekran kullanıcı arayüzü yer alıyor. Örneğin, hava durumunu sorduğunuzda mevcut sıcaklığı ve hava koşullarını gösteren bilgilendir ekranı karşınızda olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.