Sınırın sıfır noktasında şifa dağıtıyorlar

Sınırın sıfır noktasında şifa dağıtıyorlar
UMKE gönüllüleri, TSK tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın devam ettiği Suriye sınırının sıfır noktasında, hayat kurtarmak için canla başla mücadele ediyor.

Sınırın sıfır noktasında şifa dağıtıyorlar

Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın sürdüğü Suriye sınırının sıfır noktasındaki Kilis'te gönüllü olarak "şifa" dağıtıyor.

TSK'nın hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesindeki terör örgütleri PYD/PKK/KCK/YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle başlattığı Zeytin Dalı Harekatı başarıyla devam ediyor.

Bu kapsamda, Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen ve sınıra yakın üç bölgede oluşturulan acil sağlık alanlarında görev yapan, aralarında doktor, acil tıp teknisyeni ve hemşirelerin de bulunduğu 120 kişilik sağlık ekibi, sınır ötesinden gelen yaralıların hayatta kalmaları için adeta zamanla yarışıyor.

Gönüllü olarak bölgede bulunan UMKE mensupları, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın Suriye'den gelen yaralılara ilk müdahaleyi yaparak hastaların şifa bulması için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Sınırın sıfır noktasında 24 saat görev yapan ekipler, yaralanan Mehmetçiklerin yanı sıra Suriyeli sivillerin de ilk müdahalesini yaptıktan sonra en yakın hastanelere sevkini gerçekleştiriyor.

"Başımızı yastığa koyduğumuzda huzurlu hissediyoruz"

Bölgede görevli gönüllülerden hemşire Şeyma Temizer (24), AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğe başlayalı 6 yıl olduğunu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çalışmalarını gördükten sonra UMKE'ye katıldığını söyledi.

Çevresindekilerin karşı çıkmasına rağmen yaklaşık bir haftadır bölgede görev yaptığını ifade eden Temizer, özellikle askerlere yardımcı olmanın bambaşka bir duygu olduğunu belirtti.

Temizer, bölgeye gelmeden önce hiç silahla yaralanan kimseyi görmediğini dile getirerek, "Gördüğümüzde üzülüyoruz tabii ama elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, tek amacımız bu. Ben gönüllü geldim. Buraya gelmek için aşırı bir talep var. Bu operasyonda emek verenler var, biz de onlara yardım için buradayız. Yoruluyoruz ama elimizden geleni yaptığımız için başımızı yastığa koyduğumuzda huzurlu hissediyoruz."

"Herkes gönüllü gelmek istiyor"

UMKE gönüllülerinden Sivas 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Karacakaya ise gönüllülük esasına göre görev yaptıklarını hatırlattı.

Sınıra yakın bölgede arkadaşlarıyla hayat kurtarmak için gayret sarf ettiklerini anlatan Karacakaya, şöyle konuştu:

"Bakanlığımız Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin görevlendirme yapılacağını bildirdikten sonra ilimizde ve bize bağlı olan yerlerde çok fazla müracaat oldu. Herkes gönüllü gelmek istiyor. Biz de 22 kişilik ekiple buraya geldik. Yaklaşık bir haftadır buradayız. Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan askerlerimiz ile ÖSO mensuplarının tedavilerini yapıyoruz ve daha sonra hastanelere naklediyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi gönüllü olarak burada. Büyük bir şevkle, bu harekatın önemini ve gerekliliğini bilerek görev yapmaktalar. Bakanlığımızın kurduğu çadır hastanesi var. İçerisinde her türlü tıbbi cihazımız ve malzememiz mevcut. Burada ilk tıbbi müdahale ve tedaviler yapılıyor. Bir eksiğimiz yok, devletimiz sağ olsun her şeyi düşünmüş."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.