Simpsonlar bunu da bildi: Bir kehanet daha gerçekleşti

Simpsonlar bunu da bildi: Bir kehanet daha gerçekleşti
Birçok olayı önceden bilen The Simpsons dizisi bu kez de şaşırtmadı. Elon Musk'ın Twitter logosunun değiştireceğini 11 yıl önceden tahmin ettiği ortaya çıktı.

Canan İSPİR / KAMU SON HABER

Girişimci Elon Musk, Twitter'ı 2022 yılında satın aldığından beri birçok değişik yaptı. Bu değişikliklerin sonuncusu ise Twitter'ın adı ve logosu oldu. Twitter'ın, kurulduğu 2006 yılından bu yana kullandığı ve sembolü haline kuş logosunu ve ismini X olarak değiştirildi.

Tepkiyle karşılana bu gelişmenin ardından Musk'ın bu adımının yıllar önce The Simpson dizisi tarafından tahmin edildiği ortaya çıktı.

Geleceğe dair tahminleriyle bilinen Simpsonlar dizisinin 2012 yılındaki bir bölümünde Homer karakterinin Twittter'ın yeni logosuna benzer sembolü olan bir uygulama kullandığı görülüyor.

Homer akıllı telefonunda gezinirken X logolu bir uygulama izleyicilerin radarına takıldı.

szfsfdsdf.jpg

Çizgi filmin izleyicileri, Metaverse'in önceden tahmin edildiğine ikna oldu. İnsanların sanal gerçeklik kulaklıkları, artırılmış gerçeklik gözlükleri, akıllı telefon uygulamaları veya diğer cihazları kullanarak buluşabileceği, çalışabileceği ve oynayabileceği sonsuz, birbirine bağlı sanal topluluklardan oluşan bir dünya olarak tanımlanan Metaverse, iddiaya göre 10 yıl önce Simpsonlar'da işlendi.

Koronavirüs, facetime, akıllı saat, Yunanistan'ın borç temerrüdü, kripto para, Donald Trump'ın başkanlığı, hatta ABD'deki Kongre Binası işgalini bilen dizi, Mark Zuckerberg ve şimdi Meta olarak bilinen Facebook tarafından yürütülmeye başlanan Metaverse dünyasını da bölümlerinde işledi.

2011'de yayınlanan 23. sezon bölümü Holidays of Future Passed'de Lisa Simpsons'ın 'ultra net' içine girdiği görülüyor.

zsfsdfsdfds.jpg

İnsanların, sanal gerçeklik dünyasına oldukça benzeyen sahnelerde, sürükleyici bir çevrimiçi dünyada etkileşime girdiği anlatılıyor ve bugüne atıfta bulunuyor.

Bir sosyal medya kullanıcısının "Simpsonlar, 2011'de Metaverse'i tahmin etti" yazısıyla internette tartışmalar başladı

Bir kullanıcı ise "Simpsonlar Metaverse'i tahmin mi etti, yoksa Mark Zuckerberg bu fikri Simpsonlar'dan mı çaldı?" diye sordu

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.