Sıfır atık için belediyeler devreye girecek

Sıfır atık için belediyeler devreye girecek
Bakan Mehmet Özhaseki, yerel seçimler sonrası belediyeler vasıtasıyla sıfır atık hareketi başlatacaklarını söyledi.

Birleşmiş Milletlerin 78. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heyetinde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, New York'taki Türkevi'nde, TRT Haber'e değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de yaklaşık 20 milyona yakın insana "sıfır atık" eğitimi verildiğini, 172 bin kurumun sıfır atığa geçtiğini söyleyen ve bunun yeterli olmadığını belirten
Özhaseki, şöyle devam etti:

sifir-atik-ic.jpg

"Şu anda atıklarımızın ancak yüzde 30'unu ekonomiye yeniden kazandırabilir vaziyetteyiz. Bu sene sonu itibarıyla da yüzde 35'e çıkarmayı planlıyoruz ama bizim bunu hızla arttırıp adı üstünde 'Sıfır Atık' dediğimiz gibi hiçbir şeyin boşa gitmediği, tamamını değerlendirebildiğimiz, ekonomiye kazandırabildiğimiz bir yapıya kavuşturmamız lazım. Bu, bizim performansımıza, çalışmamıza, milletimizin de buna verecekleri cevaba bağlı.

İnşallah yerel seçimler geçtikten sonra yeni bir yol haritası çizip ki bizim burada olmazsa olmazımız belediyelerimiz, onlar vasıtasıyla biz evlerde ayrı ayrı atıkların alınımıyla başlayıp daha sonra da dönüştürebildiğimiz bir ortama doğru gideceğiz."

MİLLET BAHÇELERİNDE 100 MİLYON METREKARE

Özhaseki, millet bahçeleri projesiyle şu anda 80 milyon metrekareye yakın yeşil alan yaptıklarını, bunu 100 milyon metrekareye çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Yutak alanlarını çoğaltmaya, emisyonları düşürmeye çalıştıklarını belirten Özhaseki, "Bu konuda 2053 ile ilgili de zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın 'net sıfır emisyon' beyanı var. Ayrıca bir taraftan da sanayicilerimizin de buna uyum göstermesi lazım. Doğada bir ısınma var ve bu ısınma her zaman için büyük bir tehlikeyi barındırıyor." dedi.

Özhaseki, Türkiye'yi özellikle küresel ısınmanın tehditlerinden ve tehlikelerinden korumak için gayret ettiklerini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.