Siber dolandırıcılara SİBERGÖZ-38 operasyonu: 51 kişi gözaltına alındı

Siber dolandırıcılara SİBERGÖZ-38 operasyonu: 51 kişi gözaltına alındı
İçişleri bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada dolandırıcılara yönelik düzenlenen SİBERGÖZ-38 operasyonunun ayrıntılarını aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kısa bir süre önce resmi X hesabından yaptığı açıklamada, nitelikli dolandırıcıların yakalanmasına yönelik jandarma ekipleri tarafından düzenlenen SİBERGÖZ-38 operasyonunun ayrıntılarını aktardı.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, jandarma ekipleri tarafından 19 ilde düzenlenen SİBERGÖZ-38 operasyonunda 51 dolandırıcılık şüphelisinin kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındığını belirtti.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, gözaltına alınan şüphelilerin banka hesaplarında yaklaşık 62 milyon TL’lik para hareketliliği olduğunu belirtirken, düzenlenen operasyonlarda da çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve dijital materyale de el konulduğunu aktardı.

ekran-alintisi.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamasının sonunda ise, siber vatanda sanal devriyelerin 7 gün 24 saat devam ettiğini, siber suçlar ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.