SGK vatandaşın ödemelerini artırdı

SGK vatandaşın ödemelerini artırdı
SGK, çölyak hastalarının tükettiği ürünlerden gözlüklerin camlarına kadar devletin karşıladığı birçok kalemde artışa gitti.

Sosyal Güvenlik Kurumu, çölyak hastası vatandaşlardan gözlük camlarına kadar geniş bir kalemde devletin karşıladığı ürünlerdeki birçok tutarı artırma kararı aldı. 

Böylelikle, gözlük camı ve çerçeve bedelleri yüzde 200 artırıldı, kemik içi implant bedeli 750 liraya çıkarıldı. Çölyak hastalarına gıda desteğinde de yüzde 100 artış oldu.

Çölyak hastalığında ve protein metabolizması bozukluklarında; hastaların kısıtlı diyetleri sebebiyle kullandıkları hayati öneme haiz özel formüllü un ve mamul ürünler için aylık nakdi ödemelerde de yüzde 100 artış yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, genel sağlık sigortalılara ödenen tutarların Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında artırıldığını açıkladı.

SUT kapsamında vatandaşlara kemik içi implantta her implant için 90 lira olarak ödenen tutar 750 liraya çıkarıldı. Kemik içi implant için ödenen tutar, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık alan gaziler ile vazife ve harp malulleri, başkasının yardımı ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecedeki vazife ve harp malulleri ile terör olaylarında yaralananlar için 2 bin 500 lira oldu. Ayakta tedavi kapsamında evlerinde kullandıkları tıbbi malzemeler ile gazilerin kullanımına özel ortez, protez tutarları yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda yukarı çekildi. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.